Parempi myöhään kuin ei milloinkaan: Lopultakin totuus voista on paljastettu

Natural News -lehden toimittajat

 

29.7.2016

(NaturalNews) Ellette ole tietoisia ravinnetieteen historiasta, on todennäköistä, että uskotte voin olevan teille kamalaa – että se aiheuttaa sydäntauteja, lihavuutta ja kaikenlaisia muita vaivoja.

(Artikkelin tekijänä Jake Van Der Borne, julkaistu uudelleen osoitteesta www.jakeshealthsolutions.com)

Ehkä te monien muiden tavoin uskotte, että tavanomaista neuvoa – neuvoa, jonka antavat vaikutusvaltaiset julkaisut, kuten Yhdysvaltain hallituksen ruokavalio-ohjenuorat amerikkalaisille – voi luottaa.

No, tässä on totuus: riippumatta siitä, mitä liittovaltion hallitus ja ravinto-”viranomaiset” ovat sanoneet vuosikymmenien ajan, voi ei ole teille pahaksi.

Itse asiassa se on teille HYVÄKSI.

Oletteko yllättyneitä?

Yhdistelmä epäonnistuneita tutkimuksia, poliittista asenteellisuutta, piilotettua tietoa ja ruokateollisuuden ovelaa markkinointia johti ruokarasvan demonisointiin ja vähärasvaisuuden hulluuden syntyyn – trendiin, joka on kestänyt monia vuosia.

Ajatella, että VUOSIKYMMENIEN ajan ihmiset välttelivät voin herkullisuutta väärän tiedon pohjalta, on hieman sydäntä särkevää.

Katsokaapa nyt, uusi ja iso PLOS ONE -lehdessä (se analysoi yhdeksää lehteä, joka luki mukaansa yli 600 000 ihmistä) julkistettu tutkimus tuli lopputulokseen, että voin syöminen ei ole yhteydessä korkeampaan sydänsairauden riskiin ja saattaa olla hieman suojaavaa 2-tyypin diabetesta vastaan. Tämä kulkee pitkäaikaista neuvoa vastaan vältellä voita, koska se sisältää tyydyttynyttä rasvaa. [1]

Neljässä tutkimuksessa yhdeksästä havaittiin, etä päivittäin voita syövillä ihmisillä oli 4 prosenttia pienempi riski kehittää tyypin 2 diabetes. Tätä nykyä tutkijat eivät ymmärrä täysin syytä tälle, mutta se voi liittyä osaltaan siihen tosiasiaan, että maitotuotteen rasva sisältää myös kertatyydyttämättömiä rasvahappoja, jotka voivat parantaa verensokeria ja insuliiniherkkyyttä. [2]

Itse asiassa lukumäärältään kasvavat tutkimukset esittävät, että tyydyttyneet rasvahapot ovat parempia teille kuin prosessoidut hiilihydraatit, kuten sokeri ja valkoinen leipä, jotka ovat yhdistetty sokeriautiin, lihavuuteen ja sydänsairauksiin.

Jos olette välttäneet voita, tästä olette jääneet paitsi…

Voi on kyllästetty vitamiineilla: yksi monista voista saamista vitamiineistamme on A-vitamiini, jota tarvitaan ylläpitämään hyvää näkökykyä ja pitämään umpieritysjärjestelmämme hyvin toimivana. A-vitamiinin lisäksi voi sisältää myös rasvaliukoisia vitamiineja D, E ja K2. Vitamiinit A, D ja K2 ovat oleellisia kalsiumin ja fosforin kunnolliselle imeytymiselle, jotka ovat välttämättömiä vahvoja luita ja hampaita varten. Voi on myös hyvä vitamiini B-12:n lähde.

Voi sisältää arvokkaita mineraaleja: siinä on runsaasti mangaania, kromia, sinkkiä, kuparia, jodia ja seleniumia (joka on voimakas antioksidantti). Jodi – ja A-vitamiini ovat tärkeitä kilpirauhasen terveydelle.

Voilla on hyödyllisiä rasvahappoja: se sisältää lyhyt- ja keskipituisia rasvahappoja, jotka tukevat immuunijärjestelmää ja tehostavat aineenvaihduntaa, ja niillä on mikrobeja vastaan taistelevia ominaisuuksia – ne taistelevat tauteja aiheuttavia mikro-organismeja vastaan suolistossa. Voi antaa täydellisen tasapainon omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. Arakidonihappo voissa on tärkeää aivojen toiminnalle, ihon terveydelle ja prostaglandiineiden tasapainolle.

Muita hyödyllisiä tekijöitä voissa: runsaasti konjugoituja linolihappoja (CLA), glykospingolipidejä, hyvä ruokakolesterolin lähde, tyydyttyneitä rasvahappoja, butyraatteja ja lista jatkuu…

PARAS voi tulee ruohoa syöneistä lehmistä, suositeltavasti luomua.

Lähde:

http://www.fourwinds10.net/siterun_data/health/food/news.php?q=1469900165