Käännös: Matkapuhelimen käyttö tunnin ajan päivässä lisää syöpäriskiä 500 %

David Gutierrez, toimittaja

24.8.2015

 

(NaturalNews) Tutkimukset osoittavat kasvavasti, että matkapuhelimen käyttö voi johtaa kroonisiin terveysongelmiin, joka lukee mukaansa syövän ja neurodegeneratiiviset häiriöt. Nyt uusi tutkimus lehdessä Electromagnetic Biology & Medicine on esittänyt biologista mekanismia, joka voisi selittää, kuinka nämä terveysongelmat kehittyvät.

Tutkimuksen suorittivat tutkijat Indianan, Itä-Suomen ja Brasiliassa olevan Campinasin yliopistoista sekä Ukrainan Kievissä sijaitsevasta kokeellisen patologian, onkologian ja radiobiologian instituutista.

Tutkijat havaitsivat, että altistus radiotaajuussäteilylle (RFR:lle), jota matkapuhelimet ja muut langattomat laitteet käyttävät, aiheuttaa metabolisen epätasapainon, joka tunnetaan oksidatiivisena stressinä.

”Nämä tiedot ovat selkeä merkki oikeista riskeistä, joita tämän kaltainen säteily asettaa ihmisen terveydelle”, sanoi aputoimittaja Igor Yakymenko.

 

Suunnaton kasvu kasvainriskiin

Terveystutkijat luokittelevat säteilyn karkeasti kahteen luokkaan: ionisoivaan ja ionisoimattomaan. Ionisoivan säteilyn, joka sisältää röntgensäteet, tiedetään aiheuttavan vahinkoa DNA:lle ja syöpää. Ionisoimattoman säteilyn, joka sisältää RFR:n, uskotaan olevan liian heikkoa vahingoittaakseen suoraan soluja. Joka tapauksessa todisteita ilmaantuu, että RFR todellakin kasvattaa syöpäriskiä.

Vuonna 2011 International Agency for Research on Cancer luokitteli RFR:n ”mahdolliseksi karsinogeeniksi”. Tämä tuli vuosi sen jälkeen, kun kansainvälinen Interphone-tutkimus havaitsi, että kymmenen vuotta matkapuhelinta käyttäneet ihmiset kehittivät 40 prosenttia todennäköisemmin aivokasvaimia. Riski oli 400 prosenttia korkeampi niiden joukossa, jotka aloittivat käyttämään puhelinta alle 20 vuoden ikäisenä. Vuosikymmenen matkapuhelinta käyttäneet kehittivät myös todennäköisemmin kasvaimia korvasylkirauhaseen ja 300 prosenttia todennäköisemmin kuulohermon kasvaimia.

Teollisuuden rahoittamaa Interphone-tutkimusta on kritisoitu avoimesti siitä, että se on valinnut tietoja tavalla, joka on suunniteltu minimoimaan ilmeinen matkapuhelimen käytön riski.

Uutta tutkimusta varten tutkijat tekivät katsauksen aikaisempiin matkapuhelinriskitutkimuksiin. He havaitsivat, että vain tunti matkapuhelimen käyttöä päivässä neljän vuoden ajan oli tarpeeksi kasvattamaan tiettyjen kasvaimien riskiä 3–5 kertaiseksi. Jopa 20 minuuttia päivittäistä käyttöä viiden vuoden ajan oli tarpeeksi kolminkertaistamaan tietyn aivokasvaimen riskin.

Riski voi olla jopa korkeampi, Yakumenko varoitti, koska joidenkin syöpien kehittyminen kestää 30 vuotta. Lisäksi pieni tutkimus on tehty ihmisille, jotka aloittivat matkapuhelinten käytön lapsesta asti.

”[Meidän] datamme saatiin aikuisista, jotka käyttivät matkapuhelinta suurimmaksi osaksi 10 vuoteen asti ollessaan aikuisia”, hän sanoi. Hän lisäsi, että tilanne voisi olla hyvin erilainen lapsille, jotka käyttävät matkapuhelimia, koska heidän biologiansa on haavoittuvampi uhkia kohtaan ja oletettavasti käyttävät laitteita koko elinikänsä.

Matkapuhelimet aikeuttavat oksidoivaa vahinkoa

Yksi suurimpia ongelmia saada laajamittainen hyväksyntä näille riskeille on se tosiasia, että RFR ei yksinkertaisesti aiheuta vahinkoa, joka on nähty ionisoivalle säteilylle altistetuissa soluissa. Kun tutkijat tutkivat kokeellisia tutkimuksia heikkotehoisen RFR:n metabolisista vaikutuksista, he havaitsivat yllättävän trendin: tavallisen matkapuhelimen, tabletin tai langattoman internetin RFR aiheutti jatkuvasti oksidoivaa stressiä elävissä soluissa.

Oksidoiva stressi on metabolinen epätasapaino, jossa vapaiden radikaalien tuotanto ylittää kehon kyvyn poistaa niitä antioksidanttitoiminnalla. Tässä tilanteessa tuotettu liika vapaa radikaali kykenee vahingoittamaan soluja ja DNA:ta. Vapaat radikaalit ovat yhdistetty syihin monille kroonisille taudeille, kuten syöpä, sydänsairaudet ja dementia, ja ne ovat myös vastuussa monista ikääntymisen ilmiöistä.

Tiedetään yleisesti, että keho reagoi aggressiivisiin ympäristöihin oksidoivalla stressillä. Tutkijat sanoivat, että nyt on demonstroitu, että ”tavallisella langattomalla säteilyllä” voi olla sama vaikutus. Tämä selittäisi niin syövän kuin monia havaittuja pitkäaikaisia terveysvaikutuksia pitkäaikaisesta matkapuhelimen käytöstä.

 

Lähteitä tälle artikkelille:

http://www.nydailynews.com

http://jonathanturley.org

http://www.alphagalileo.org/ViewItem.aspx?ItemId=154955&CultureCode=en

http://informahealthcare.com

http://www.dailymail.co.uk

http://www.naturalnews.com/029036_cell_phones_brain_tumors.html

http://www.naturalnews.com/028078_cell_phones_brain_cancer.html

http://www.naturalnews.com/028379_cell_phones_brain_tumors.html

http://www.naturalnews.com/z050906_cell_phones_cancer_risk_tumors.html

 

Lähde: http://www.fourwinds10.net/siterun_data/health/harmful_products/news.php?q=1440434219