Käännös: Tiesitkö kurkuman olevan aivan yhtä tehokasta kuin 14 eri lääkettä?

1.3.2019 kirjoittanut Lance D Johnson

Ehkäpä olet kuullut menestystarinoita lääkekannabiksesta, kuinka tämä aikanaan demonisoitu kasvipohjainen lääke parantaa nyt kohtaushäiriöitä lapsilla ja auttaa potilaita pääsemään irti monista lääkkeistä. Mutta tiesitkö, että intialainen mauste nimeltään kurkuma on voimakas parantava juuri, joka on aivan yhtä tehokasta kuin 14 lääkettä? Tiesitkö, että kurkuman tärkeintä polyfenolia, kurkumiinia, voidaan käyttää statiinien, steroidien, diabeteslääkkeiden, kemoterapian ja masennuslääkkeiden sijaan?

Vertaisarvioinneista ei ole pulaa, jotka todistavat, että kurkuma on arvokas lääke. Kurkuman salaisuus löytyy sen korkeasta pitoisuudesta kurkumiinia, voimakasta antioksidanttia, joka suojelee ihmisen geenejä. Yli 5 600 tutkimusta vahvistaa kurkuman lääketieteellisen kyvykkyyden, ja se on käytössä yli 600:ssa erilaisessa terapeuttisessa sovelluksessa.

Kurkumaa tulisi tuottaa ja määrätä lääkkeenä

Useisiin osavaltioihin on ilmaantunut lääkinnällisen kannabiksen jakokeskuksia, kun lääkärit opettelevat määräämään parantavia kasveja lääkkeiden sijaan, jotka aiheuttavat lisää terveysongelmia. Nyt lääkinnällisen kannabiksen kasvattajien ja jakopisteiden tulisi tehdä tietä toiselle parantavalle kasville, joka voi vapauttaa potilaat tulehdustiloista, tietyistä syövistä, 2-tyypin diabeteksesta, verisuonten kalkkeutumisesta ja muilta terveysongelmilta, jotka liittyvät oksidatiiviseen stressiin. Kannabiksen tavoin myös kurkumaa tulisi kasvattaa ja tuottaa yksinomaan lääkkeenä.

Yksi ongelmista, joka liittyy moniin halpoihin ja reseptivapaisiin kurkumaravintolisiin, on niissä oleva suuri raskasmetallien määrä. Monet Kiinasta peräisin olevat kurkumaravintolisät ovat täynnä aivoja vahingoittavaa lyijyä. Puhtaan ja lääkinnällisen kurkuman tulisi olla luomua, kasvanut terveessä ja runsaasti mineraaleja sisältävässä maaperässä, ei säteilytettynä sekä myös puhtaustestattua maineikkaan laboratorion suorittamana.

Koska kurkumiini on rasvaliukoista, terveellistä öljyä tarvitaan parantamaan sen biosaatavuutta. Ilman terveellistä rasvaa/öljyä kurkumiini saattaa kulkeutua suoraan kehon läpi eikä imeydy ohutsuoleen ja vereen, joissa se on kaikkein tehokkainta. Kookosöljy, oliiviöljy ja avokado ovat hyviä syödä kurkuman kanssa. Kurkumiinin imeytymistä parantaa myös piperiini, pääkomponentti mustapippurissa.

Tässä on lyhyt lista lääkkeistä, jotka kurkuma voi korvata:

Lipitor/Atorvastatin (kolesterolilääke): Statiinit, kaikkein eniten määrätty lääkkeiden luokka, voitaisiin korvata suurelta osin kurkumajuuresta peräisin olevien kurkuminoidien standardisoiduilla valmisteilla. Vuonna 2008 tehdyssä tutkimuksessa, joka oli julkaisussa Drugs in R & D, kurkuma suoriutui yhtä hyvin kuin atorvastatin (Lipitor) korjaamaan perustana olevaa patologiaa, joka aiheuttaa hapettavan stressin verisuonissa – endoteelisen toimintahäiriön. Puhumattakaan siitä, että kurkuma ei lietso kauhistuttavia sivuoireita, kuten statiinit tekevät, esimerkiksi mitokondriaalista toimintahäiriötä, lihasten surkastumista ja kognitiivisia häiriöitä.

Kortikosteroidit (steroidilääkkeet): Jopa silloin, kun akuutti kipu on läsnä, kurkuma voi antaa huomattavaa kivun lievitystä. Vuonna 1999 tehdyssä tutkimuksessa, joka oli julkaisussa Phytotherapy Research, havaittiin kurkuman olevan aivan yhtä tehokasta kuin steroidit hoitamaan silmätulehdustautia nimeltään krooninen etukammiouveiitti. Vuonna 2008 tehdyssä tutkimuksessa, joka oli julkaisussa Critical Care Medicine, havaittiin kurkuman säätävän alaspäin tulehdusgeenejä ja voi korvata deksametasoni-lääkkeen, jota käytetään keuhkon elimensiirtoon liittyvän vamman hoitoon.

Metformiini (diabeteslääke): Geenit eivät ole viimeinen sana terveysongelmien määrittelyssä. Vuonna 2009 tutkijat havaitsivat, että kurkumiini aktivoi AMPK:a, joka sallii kasvaneen glukoosin imeytymisen. Kurkumiini myös tyrehdyttää glukoneogeneesisen geenin ilmentymisen hepatoomasoluissa, joka sallii glukoosin tuotannon maksassa. Kun kurkumiini eristettiin tetrahydrokurkuminoideihin, se aktivoi AMPK:n ja asetyylikoentsyymi-A-karboksylaasin kehossa 500–100 000 kertaa tehokkaammin kuin tyypillinen diabeteslääke metformiini.

Oksaliplatiini (kemoterapialääkkeet): Vuonna 2007 tehty tutkimus, joka julkaistiin lehdessä International Journal of Cancer, havaitsi kurkumiinin olevan yhtä tehokasta kuin oksaliplatiini, kemoterapia-aine, joka estää leviämisen paksusuolen soluissa. Vuonna 2004 tehdyssä tutkimuksessa, joka julkaistiin lehdessä Oncogene, yhdistelmä kurkumiinia ja resveratrolia oli yhtä tehokasta kuin tulehduslääkkeet kasvainsolujen lieventämistä varten. Vuonna 2007 tehty tutkimus, joka tehtiin Birminghamissa, Alabaman yliopistossa, erittelee yksityiskohtia mekanismista, jossa kurkumiinilla on syövän vastaisia, kemoterapiaherkistäviä ja säteilytysherkistäviä vaikutuksia. Kurkumiini säätää alaspäin MDM2-syöpägeeniä PI3K/mTOR/ETS2-reitin kautta ihmisen eturauhassyövän solulinjoissa.

Prozac/fluoksetiini (masennuslääkkeet): Vuonna 2011 julkaistu tutkimus lehdessä Acta Poloniae Pharmaceutica osoitti, kuinka kurkumiini voi vähentää masentunutta käytöstä eläimissä. Vuonna 2015 tehty tutkimus havaitsi vieläkin lupaavampia tuloksia ihmisissä, joilla oli suuria masennushäiriöitä. Kurkumiinin ja piperiinin yhdistelmä vähensi huomattavasti masennuksen oireita ihmispotilaissa, ja sillä oli suurin vaikutus keski-ikäisiin potilaisiin pidemmän aikavälin annostuksella ja suuremmilla annoksilla.

Maksataudin peruuttaminen: Kurkumiinilla on niin mahtavia antioksidanttisia ja tulehduksen vastaisia vaikutuksia; se voi peruuttaa maksataudin, jonka aiheuttaa liiallinen alkoholin nauttiminen. Yhdessä eläinmallissa kurkumiini-galaktomannosiidi peruutti kaikki alkoholin nauttimisen sairaalloiset vaikutukset, mukaan lukien kasvaneet maksan myrkytysmerkit, härskiintymisen ja tulehdusmerkit, samanaikaisesti antioksidanttipuolustuksen vähentyessä.

Kurkumiini parantaa siellä, missä kemoterapia epäonnistuu:Curcumin heals where chemotherapy fails: TNO Nutrition and Food Research -julkaisussa ilmestynyt vuoden 2010 tutkimus löysi, että kurkumiinilla on arvoa syöpäsolulinjojen hoitamisessa, jotka eivät reagoi kemoterapiaan. Kurkumiini ja sen glutationista riippuvainen metabolismi estivät kaksi useammille lääkkeille vastustuskykyiset proteiinit, MRP1:n ja MRP2:n. Samassa yhteydessä Serbian tasavallan Belgradin yliopistossa tehty tutkimus osoitti, että suuret annokset kurkumiinia sammuttivat monille lääkkeille vastustuskykyiset ja ei-pienisoluiset karsinoomasolulinjat. Synergistinen ja sytotoksinen vaikutus havaittiin, kun kurkumiini yhdistettiin sulfinosineen.

Lääketiede on uuden aikakauden aamunkoitossa. Kannabiksen kaltaiset kasvipohjaiset lääkkeet ovat avanneet oven ja väylän useammille kasvipohjaisille antioksidanteille ja polyfenoleille tulla lääketieteen kentälle. Kurkuma on eturivissä mullistamaan modernia lääketiedettä. Satojen vertaisarvioitujen biolääketieteellisten tutkimusten kera, jotka todistavat sen tehokkuuden monissa lääkinnällisissä sovelluksissa, epäonnistuneen länsimaisen lääketieteen harjoittamisen tulisi lopulta omaksua kurkuma.

Lähteet:

WakingTimes.com

NaturalNews.com

NaturalSociety.com

NCBI.NLM.NIH.gov

NaturalNews.com

GreenMedInfo.com

GreenMedInfo.com

NCBI.NLM.NIH.gov

GreenMedInfo.com

GreenMedInfo.com

Natural.News

https://www.naturalnews.com/2019-03-01-turmeric-is-just-as-effective-as-14-pharmaceutical-drugs.html