Käännös: Riippumaton tutkimus vahvistaa että laajalti levinneellä glyfosaatin käytöllä on yhteys kroonisten tautien kasvuun maailmanlaajuisesti

On odotettavissa, että mikä tahansa maailman pahimman yhtiön tuottama asia olisi selvästi haitallinen, ja tuon on ehdottomasti todistettu pitävän paikkansa glyfosaatin kohdalla, joka on pääainesosa Monsanton Roundup-merkkisessä torjunta-aineessa. Beyond Pesticides – voittoa tavoittelematon vahtijärjestö – arvioi, että 136 miljoonaa kiloa glyfosaattia levitetään Yhdysvaltojen sadoille joka vuosi, jonka lisäksi toiset 136 miljoonaa kiloa levitetään teiden varteen, puistoihin ja muille alueille. Kun Monsanto seisoo sataprosenttisesti tuotteensa takana ja väittää toistuvasti, että se on täysin turvallinen, todellisuudessa Roundupin käytön tasaisesti kasvaessa on kasvanut myös ihmisten määrä, joilla on kroonisia tauteja, kuten diabetes, keliakia, astma, sydäntauti ym.

Tämä on tuskin sattumaa, ja selitys glyfosaatin käytön ja kroonisen taudin välillä on varsin yksinkertainen: kuten Natural Health 365 raportoi, glyfosaatti tuhoaa ”hyviä” bakteereja suolistossa, bakteereita, jotka ovat elintärkeitä joukolle toimintoja, jotka lukevat mukaansa immuniteetin kasvattaminen, tulehduksen hillitseminen, ravintoaineiden imeytys, rasvahappojen ja vitamiinien tuotanto sekä myrkkyjen neutralisointi.

Kun tämä myrkyllinen kemikaali tuhoaa hyviä bakteereja, se vaikuttaa moniin kehon toimintoihin ja luo täydellisen sotkun taudin kehittymiselle.

Yhteys glyfosaatin ja tautien välillä

Joten, jos glyfosaatti tappaa hyviä bakteereja, niin miksi organisaatiot, kuten Environmental Protection Agency (EPA) dogmaattisesti väittävät sen olevan turvallista? Koska glyfosaatti toimii estämällä entsyymiä sikimaattireitillä, joka on olemassa vain kasveilla, mutta ei ihmisillä tai eläimillä, niin teoreettisesti tulisi olla turvallista syödä tuotteita, joihin on suihkutettu tätä kemikaalia.

Joka tapauksessa glyfosaatti aiheuttaa totaalista tuhoa ihmisen terveydelle, kuten oli korostettu vuoden 2016 Pesticide Action Network (PAN) -raportissa, jossa mainittiin:

Glyfosaattipohjaiset tuholaismyrkyt voivat häiritä lukuisia nisäkkäiden elimiä ja biokemiallisia kulkureittejä, mukaan lukien lukuisten entsyymien estämisen, aineenvaihdunnalliset häiriöt ja hapettavan stressin, joka johtaa liialliseen kalvon lipidien peroksidaatioon ja solu- sekä kudosvaurioon. Genotoksisuus ja umpierityksen häiriö voivat myös johtaa kroonisiin terveyden ja kehityksen seurauksiin.

Raportti käsitteli erityisesti yhteyttä glyfosaatin ja hyödyllisten suolistobakteerien tuhoa:

Glyfosaatilla on pitkään tiedetty olevan mikrobien vastaisia ominaisuuksia, ja sen patentoi Monsanto antimikrobiaalisena v. 2010 väitteen kera, että sen pitäisi olla aktiivinen hyvin laajaa organismijoukkoa vastaan. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että se voi aiheuttaa epätasapainoa normaaleissa suolen mikrobeissa, joka kasvattaa haavoittuvuutta patogeenisille bakteereille ja vaikuttaa vasteeseen antibiooteille ja elinten toimintaan sekä ihmisillä että eläimillä.

Toisin sanoen glyfosaatti tuhoaa bakteereita, mutta ei pahanlaatuisia, kuten Bifidobacterium ja Lactobacillus (jotka ovat itse asiassa sille vastustuskykyisiä), vaan hyvänlaisille, joita me tarvitsemme tuhoamaan huonot bakteerit. Tämä luo tilan nimeltään dysbioosi, joka sekoittaa mikrobiomien herkän tasapainon ja luo otollisen alustan taudeille.

Kuten Natural Health 365 huomautti, täydellinen esimerkki siitä, kuinka tämä epätasapaino aiheuttaa tauteja, on se tosiasia, että stafylokokin, salmonellan ja shigellan kaltaisten bakteereiden uskotaan aiheuttavan keliakiaa.

Ihmiset ympäri maailmaa alkavat herätä hitaasti

Monsanto on kutonut valheiden verkkoaan pitkän aikaa, mutta köysi alkaa kiristyä tämän pahan yhtiön ympärillä, kun useampi ja useampi tunnistaa sen tuotteiden vaarat.

Yli 1 200 kannetta on nostettu Monsantoa vastaan sellaisten ihmisten toimesta, jotka väittävät, että joko he tai heille rakkaat ihmiset ovat kehittäneet Non-Hodgkin-lymfooman pitkäaikaisen glyfosaatille altistuksen jälkeen, ja tieteilijät ympäri maailmaa – mukaan lukien World Health Organizationin International Agency for Research on Cancer (IARC) – ovat alkaneet puhua tämän kemikaalin vaaroista.

Hitaasti mutta varmasti asiat ovat muuttumassa paremmiksi. Joka tapauksessa sillä välin on elintärkeää välttää tavanomaisesti viljeltyjä tuotteita, jotka ovat upotettu glyfosaattiin, ja valita luonnonmukaisia ei-GMO-vaihtoehtoja aina kuin mahdollista.

Lähteet tälle artikkelille:

NaturalHealth365.com

PAN-International.org[PDF]

NaturalNews.com

https://www.naturalnews.com/2018-12-31-glyphosate-use-has-contributed-to-the-rise-of-chronic-disease.html