KÄÄNNÖS: PHOENIX JOURNAL #2 – JA HE KUTSUIVAT HÄNTÄ NIMELLÄ IMMANUEL *** OLEN SANANDA – LUKU 4

SANANDA JA JUUDAS ISKARIOT

 

LUKU 4

REC #3 ISCARIOTH/JMMANUEL SANANDA

MON., AUG. 7, 1989 4:00 P.M. YEAR 2, DAY 356

Tässä Juudas valossa loisteliaan Sanandan kera. Jatketaan, Dharma.

**********************

MONET PARANNUKSET

Kun Jmmanuel tuli alas vuorelta, monet ihmisistä seurasivat häntä. Ja katsokaa, leprainen tuli ja putosi polvilleen hänen edessään ja puhui: ”Herra, jos haluatte, pyydän, että teette minusta puhtaan.” Ja Jmmanuel suuntasi kätensä ja kosketti lepraista sekä sanoi: ”Minä teen sen, ole puhdas.” Ja pian hän oli täysin puhdistettu leprasta.

Sen jälkeen Jmmanuel puhui hänelle: ”Katso, ettet puhu tästä kenellekään, mutta mene ja näytä itsesi papille, sillä sinut parannettiin hengen voiman ja tiedon viisauden kautta.”

Jmmanuel kulki tämän jälkeen Kapernaumiin, jossa itsevaltias lähestyi häntä pyynnöllä, sanoen: ”Herra, palvelijani makaa kotona kihdin kera ja kärsii kammottavasti. Herra, olen kuullut uudesta opetuksestanne ja uskon viisauteenne, joka sanoo, että ihmisen henki voi suorittaa ihmeitä totuuden tietämyksen kautta.” Jmmanuel vastasi hänelle: ”Tulen hänen luokseen ja teen hänet terveeksi.”

Itsevaltias vastasi ja puhui: ”Herra, en ole sen arvoinen, että astut kattoni alle, mutta puhu vain yksi sana, ja palvelijani tulee olemaan terve.”

”Sillä myös minä olen kapteeni ja auktoriteetin alainen. Minulla on sotilaita alaisuudessani, ja kun sanon yhdelle heistä: ”Mene pois!”, hän menee pois, ja toiselle: ”Tule tänne!”, hän tulee tänne, ja palvelijalleni: ”Tee tämä!”, niin hän tekee sen.”

Kun Jmmanuel kuuli tämän, hän oli ällistynyt ja puhui häntä seuranneille: ”Totisesti sanon teille, että en ole koskaan löytänyt sellaista uskoa kenessäkään Israelissa. Mutta minä sanon teille, että monet saapuvat idästä ja lännestä, etelästä ja pohjoisesta sekä tulevat ymmärtämään opetukseni ja tunnistavat sen viisauden tietämyksessä. Mutta Israelin lapset tulevat karkotetuiksi pimeyteen. Ja tulee olemaan valitusta ja hampaiden kiristystä. Israelin väärä opetus tuo verenvuodatusta vuosituhannen ajan, sillä vallanahne itsekkyys ja Israelin itseylistys tuovat kuolemaa ja tuhoa kautta maan ja koko maailman.

”Kääntykää pois hallitsevan vallan ja heidän oppineidensa väärästä opetuksesta, sillä he tuovat vain tuhoa ihmisrotujen sukupolville. Israel uskoo itsensä olevan valittu kansa; ei suinkaan, koska he ovat kapinallisempia ja epäuskoisempia kuin tietämättömät, joilta puuttuu Lakien salaisuus ja toimivat tietämättömyydessä.

Jälleen Jmmanuel puhui kapteenille: ”Mene, niin se on tehty sinulle siten kuin uskoit.” Palvelija oli terve juuri sinä tuntina.

Sen jälkeen Jmmanuel tuli Pietarin taloon ja näki, että hänen anoppinsa oli sängyssä kovassa kuumeessa. Jmmanuel otti hänen kätensä, ja kuume jätti hänet välittömästi. Hän nousi sängystään ja palveli Jmmanuelia.

Illalla hänelle tuotiin monia riivattuja, ja hän ajoi pahat henget ulos sanansa kautta ja teki kaikista sairaista terveitä, jotta profeetta Jesajan sanat tulisivat täytetyksi, joka sanoi: ”Hän toi meille tietämyksen uuden opetuksen ja otti itselleen heikentäjämme sekä paransi sairaamme ja huonovointisemme.”

Sitten kun Jmmanuel oli taas joen varrella, hän näki monien ihmisten painautuvan hänen ympärilleen. Hän pyysi tulla viedyksi toiselle penkereelle. Oppinut tuli hänen luokseen ja sanoi: ”Mestari, seuraan sinua, minne menetkin.” Jmmanuel puhui hänelle: ”Ketuilla on koloja ja linnuilla taivaan alla pesiä, mutta minulla ei ole mitään vakaata, johon voin asettaa pääni. Minulla on tehtävä saarnata viisautta ja tietämystä, ja näin ollen vaellan levottomana maiden halki.”

Toinen oppilaista sanoi hänelle: ”Herra, salli minun mennä ja haudata isäni, joka juuri kuoli.” Tämä tapahtui, kun he olivat lähtemässä kaupungista matkalle. Mutta Jmmanuel sanoi hänelle: ”Seuraa minua ja anna kuolleiden haudata kuolleet.”

Kun hän tuli toiselle penkereelle lähelle Gardaneren ihmisiä, kaksi riivattua juoksi häntä kohti. He tulivat hautapaikasta, sillä he olivat niin vaarallisia, ettei kukaan voinut kävellä kadulla, jossa he nyt kulkivat.

Katsokaa, he huusivat ja mylvivät sisältään: ”Mitä sinä haluat meiltä, sinä Gabrielin, taivaallisen pojan, poika. Oletko tullut kiduttamaan meitä, ennen kuin aika on tullut?” Ja pahat henget heidän sisällään pyysivät häneltä: ”Herra, jos karkotat meidät, niin antakaa meidän mennä tuolla laiduntavaan sikojen laumaan, sillä meillä ei ole muuta paikkaa, mihin mennä.”

Jmmanuel vaati: ”Ajautukaa niihin”, ja pahat henget menivät sikoihin, ja katsokaa, sikalauma syöksi itsensä joen vesiin ja hukkui.

Sikopaimenet pakenivat ja menivät kaupunkiin sekä kertoivat kaiken, mitä oli tapahtunut riivatuille. Ja katsokaa, kaikki kaupungin ihmiset menivät ulos tavatakseen Jmmanuelin. Ja kun he saavuttivat hänet, he pyysivät häntä jättämään alueen, sillä he olivat suuressa pelossa ja hämmennyksessä.

Näin ollen hän astui veneeseensä ja kulki jälleen omaan kaupunkiinsa.

Siellä hänelle tuotiin mies, jolla oli kihti; hän makasi sängyllä. Kun Jmmanuel näki heidän uskonsa, hän puhui kihdin kanssa olevalle miehelle: ”Ole lohdussa, sillä sinun uskosi henkeni voimaan ja uskosi viisauden opetukseeni, joka on luonnon ja Luomakunnan opetus, on auttanut sinua.”

Jmmanuel oli hyvin väsynyt, sillä hän ei ollut koskaan yksinäisyydessä, että hän voisi saada lepoa keholleen; väkijoukkojen paine oli aina hänen yllään. Ja kaikki, jotka tulivat, eivät olleet uskovia ja tulivat aiheuttaakseen ongelmia.

Jotkut oppineista nostattivat puhetta ihmisten keskuudessa: ”Tämä mies pilkkaa Jumalaa ja pyhiä opetuksiamme.” Mutta koska Jmmanuel ymmärsi heidän ajatuksiaan, hän puhui: ”Miksi ajattelette sellaisia pahansuopia ajatuksia vailla parempaa tietämystä? Silti, mikä on helpompaa sanoa: uskonne on auttanut teitä – tai sanoa: nouse ylös ja kävele? Mutta joten tiedätte, että olen ihminen kuten tekin, mutta tiedän, kuinka käyttää henkeni voimaa tietoni kautta, näin ollen käsken miestä kihdin kanssa: ”Nouse ylös, nosta sänkysi ja mene kotiisi!” Mies nousi ylös, nosti vuodevaatteensa ja meni kotiaan kohti.

Kun ihmiset näkivät tämän, he olivat peloissaan ja ylistivät Jmmanuelin uutta opetusta, joka antoi sellaisen voiman ihmisille.

 

MATTEUKSEN KUTSU

Kun Jmmanuel meni pois, hän näki miehen nimeltään Matteus istumassa tullitoimistossa, ja Jmmanuel puhui hänelle: ”Seuraa minua!”, ja Matteus nousi ylös ja seurasi häntä.

Ja se tapahtui hänen istuessaan kotona pöydän ääressä, että monet tullivirkailijat ja tietämättömät ihmiset sekä totuutta etsivät tulivat ja istuivat pöydän ääreen Jmmanuelin ja hänen oppilaidensa kanssa.

Kun fariseukset näkivät tämän, he puhuivat oppilaille: ”Miksi herranne syö tullivirkailijoiden ja tietämättömien kanssa?” Jmmanuel kuuli tämän ja vastasi: ”Terveet eivät tarvitse lääkäriä, mutta sairaat tarvitsevat, ja tietävät eivät tarvitse opetuksia, vaan tietämättömät, ja ne, joita ei opetettu väärin, eivät tarvitse opetuksia, vaan ne, joita on opetettu väärin – tarvitsevat. Nyt menkää ja ymmärtäkää virheellisten opetuksienne vääryys, ettette johtaisi harhaan noita ihmisiä, jotka janoavat totuutta.”

 

PAASTOAMISESTA

Jotkut Johanneksen (Kastaja) oppilaista tulivat hänen luokseen ja sanoivat: ”Herra, miksi me paastoamme, mutta fariseukset, sinä ja oppilaasi eivät?”

Jmmanuel puhui heille: ”Kuinka tietämättömät voivat paastota ja kärsiä sillä välin, kun heille opetetaan tietämystä? Ja kuinka voi opettaja paastota, kun hänen täytyy opettaa tietämystä tietämättömille? Totisesti sanon teille, opetuksenne ovat väärät, jos paastoatte kultin lain mukaisesti. Paastoaminen palvelee vain kehon terveyttä ja hengen harjaannuttamista. Kukaan ei korjaa vanhaa vaatetta käyttämällä uutta paikkaa, koska paikka irtoaa vaatteesta uudelleen, ja repeämästä tulee pahempi. Eikä uutta viiniä kaadeta vanhoihin leileihin, tai leilit repeävät ja viini vuotaa. Mutta tuoretta viiniä kaadetaan uusiin leileihin, ja ne kummatkin säilyvät.

 

LISÄÄ PARANNUKSIA

Ja kun hän puhui heidän kanssaan tällä tavoin, katsokaa, yksi yhteisön päälliköistä tuli hänen luokseen ja putosi hänen eteensä sanoen: ”Tyttäreni juuri kuoli, mutta pyydän, että tulisit ja laittaisit kätesi hänen ylleen, niin hän eläisi.”

Jmmanuel nousi ylös, ja hänen oppilaansa seurasivat häntä. Ja katsokaa, nainen, jolla oli ollut veriongelma kaksitoista vuotta, astui hänen taakseen ja kosketti hänen vaatekappaleensa helmaa. Nainen oli puhunut itsekseen sanoen: ”Jos vain voisin koskettaa hänen vaatekappalettaan, tulisin terveeksi.” Jmmanuel kääntyi ja näki hänet sekä sanoi: ”Ole helpottunut, sillä uskosi on auttanut sinua.” Nainen oli terve siitä tunnista lähtien.

Kun hän saapui päällikön talolle ja näki huilunsoittajat sekä ihmisten joukot, hän sanoi: ”Menkää pois, sillä nuori tyttö ei ole kuollut vaan unessa.” Ja he nauroivat hänelle pilkaten. Mutta kun ihmiset karkotettiin talosta, Jmmanuel meni sisään ja otti nuorta tyttöä käsistään ja sanoi: ”Käsken sinua, nouse ylös ja kävele!” Nuori tyttö nousi ylös, pääsi jaloilleen ja käveli. Uutiset täyttivät koko maan.

Kun Jmmanuel lähti sieltä pois, sokea mies seurasi ja huudahti: ”Oi Herra, viisauden ja tietämyksen poika, joka tietää, kuinka käyttää hengen voimaa, anna minulle armoa!” Kun Jmmanuel saavutti hänet, hän kysyi tältä: ”Uskotko, että voin tehdä sellaisen asian?” Ja mies vastasi: ”Kyllä, Herra.” Jmmanuel kosketti hänen silmiään ja sanoi: ”Tulkoon se tehdyksi sinulle uskosi mukaan.” Hänen silmänsä aukesivat ja hänellä oli näkö.

Jmmanuel varoitti häntä olla kertomasta tapahtuneesta ja varmistaa, ettei kukaan tietäisi tapahtuneesta. Mutta mies meni ulos ja levitti uutisia kauttaaltaan koko maaseudun.

Kun tämä oli mennyt, Jmmanuelille tuotiin kaksi ihmistä, jotka olivat mykkiä ja riivattuja. Ja pahat henget ajettiin ulos ja mykät puhuivat. Ja ihmiset olivat ihmeissään ja sanoivat: ”Mitään tämänkaltaista ei ole ollut koskaan Israelissa, kuinka voimakkaan tämän uuden opetuksen hengen voiman täytyykään olla, jotta se pystyisi suorittamaan sellaisia ihmeitä?”

Mutta fariseukset sanoivat: ”Hän ajaa pahat henget ulos päällikkönsä kautta ja pilkkaa Jumalaa, Herraamme.”

Joka tapauksessa keskenään he sanoivat: ”Kuka on tämä Jmmanuel, jolla on suurempi viisaus ja tietämys kuin meillä? Hänen opetuksensa ovat tehokkaampia ja tarkempia kuin meidän. Tämä vaarantaa meidät, joten näin ollen meidän täytyy yrittää ottaa hänet kiinni, jotta hän kuolisi.”

Jmmanuel jatkoi kulkemista kaikkiin kaupunkeihin ja kyliin sekä saarnasi synagoogissa Luomakunnan salaisuutta ja luonnon lakeja, jotta henki saavuttaisi kaikkivoipaisuuden. Hän saarnasi henkisestä valtakunnasta ihmisessä ja paransi kaiken sairauden ja huonovointisuuden.

 

LISÄÄ TYÖNTEKIJÖITÄ SADONKORJUUSEEN

Kun hän näki ihmiset, hän sääli heitä suuresti, sillä he olivat janoisia ja levittäytyneet kuin lammaslauma vailla paimenta. Hän oli suuresti suruissaan ja puhui oppilailleen: ”Sadonkorjuu on suuri, mutta on vain muutama työntekijä tekemään sitä. Etsikää ja rukoilkaa hengessänne, että enemmän työntekijöitä löydettäisiin sadonkorjuuseen.”

Ja niin tapahtui, että he löysivät työntekijöitä sadonkorjuuseen, jotka kerääntyivät Jmmanuelin ja hänen oppilaidensa ympärille.

**************************************

Suljetaan tämä osio, Dharma, sillä kehosi on liian väsynyt jatkamaan. Lähden siunauksieni kera ja asetan sinettini näille osioille, ettei niitä ymmärretä väärin ja seisoisivat totuudessa.

OLEN SE JOKA OLEN, OLEN SANANDA

www.fourwinds10.com/journals/pdf/J002.pdf