KÄÄNNÖS: PHOENIX JOURNAL #2 – JA HE KUTSUIVAT HÄNTÄ NIMELLÄ IMMANUEL *** OLEN SANANDA – LUKU 11

SANANDA JA JUUDAS ISKARIOT

 

LUKU 11
REC #2 ISCARIOTH/JMMANUEL SANANDA
WED., AUG. 9, 1989 10:00 A.M. YEAR 2, DAY 358

Voi kyllä, Dharma, annan sinulle laulun: ”Laita kätesi sen käteen, joka tyynnyttää vedet. Laita kätesi sen käteen, joka tyynnyttää meret. Katso itseäsi, niin näet veljesi eri tavalla. Ja laita kätesi Galilean miehen käteen.” Olkoon se niin, sillä hän tarjoaa kättään jokaiselle, joka hyväksyy sen, sillä tiedän, olen kävellyt hänen kanssaan iäisyyksistä asti – olen Juudas Iskariot Juudeasta; kauan aikaa sitten lähtenyt tuosta paikasta, mutta kävelee Mestarin kanssa. Hän on tien näyttäjä ja luovii tämän aluksen sopivalle reitilleen. Teidän on annettu kävellä fyysisessä muodossa tässä loisteliaassa, hyvin loisteliaassa kultaisen aamukoiton ajassa. Olette hyvin siunattuja; te, jotka otatte hänen kätensä ja valmistatte paikan hänen tulemiselleen loisteessa. Ette voi käsittää, kuinka siunattuja olette saadessanne nämä totuudet ojennettuna teille. Ja lisäksi saada lahja kaupungin rakentamisesta on ylitse tajuntanne – olkoon se niin, sillä se tulee lopulta ymmärrykseenne.

**************************************

LUOMAKUNNAN LAIT? VAIKO IHMISEN?

Jmmanuelin luokse tulivat fariseukset ja oppineet Jerusalemista ja sanoivat: ”Miksi oppilaasi eivät piittaa vanhimpien laeista?”

Hän vastasi ja puhui heille: ”Miksi rikotte Luomakunnan lakeja omien ihmisen kirjoittamien lakienne tähden? Mooses sanoi Luomakunnan lakien mukaan: ”Sinun täytyy kunnioittaa isääsi ja äitiäsi; mutta hän, joka epäoikeudenmukaisesti kunnioittaa isäänsä ja äitiänsä, tulee kuolemaan.”

”Mutta te opetatte: hänen, joka sanoo isälleen tai äidilleen: ”Uhraan kultille sen, mistä olen todella velkaa teille”, täytyy kunnioittaa isäänsä ja/tai äitiänsä; ja niin hankkiuduitte eroon Luomakunnan laeista säädöksienne ja vallanhimonne tähden. Te tekopyhät, Jesaja profetoi teistä tarkkaan ja sanoi: ”Israelin kansa kunnioittaa Luomakuntaa vain huulillaan, sillä heidän sydämensä ja tietämyksensä ovat kaukana siitä. He palvelevat kulttiaan turhaan, koska he saarnaavat sellaista vääryyttä ja petosta, jotka eivät ole mitään muuta kuin ihmisen tekemiä lakeja.”

Jmmanuel kutsui väkijoukkoa ja sanoi: ”Kuulkaa ja ymmärtäkää!”

”Oppineiden ja fariseusten opetukset ovat vääriä ja ovat kaikki valheita, koska he opettavat teille ihmisen tekemiä lakeja, jotka eivät ole Luomakunnan tai Jumalan lakeja.”

Hänen oppilaansa tulivat hänen luokseen ja sanoivat: ”Tiedätkö, että oppineet ja fariseukset protestoivat suuresti sanojasi, kun he kuulivat ne? He lähtivät täältä todistaakseen sinua vastaan ja tapattaakseen sinut opetuksiesi takia.”

Mutta Jmmanuel vastasi: ”Kaikki kasvit, jotka eivät elä Luomakunnan lakien mukaisesti, tulevat kuivumaan ja kuolemaan tai mädäntyvät ja kuolevat. Antakaa heidän sanoa sanottavansa ja tehdä, mitä tekevät, sillä he ovat sokeita johtajia johtamassa sokaistuja. Mutta kun sokeat johtavat sokeita, niin molemmat putoavat ojaan. Mutta me lähdemme pois tästä paikasta, jotta karkottajat jäävät vaille palkkiota.”

Sen jälkeen Pietari puhui Jmmanuelille: ”Pyydän, että tulkitsisit meille puheesi sokeista ihmisistä.”

 

OPPILAITA NUHDELTU

Jmmanuel nuhteli oppilaitaan ja sanoi: ”Oletteko tekin myös vieläkin vailla ymmärrystä ja näin ollen tietämättömiä ja epäileviä hengessänne? Olette olleet kanssani hyvin pitkän aikaa, mutta teillä ei ole vieläkään kykyä ajatella ja tunnistaa totuutta. Totisesti sanon teille, että te itse tulette tekemään paljon opetuksieni vääristämisen suuntaan tulevaisuudessa, sillä ette ymmärrä kunnolla sellaista yksinkertaista totuutta. Tietämyksellänne ylitätte hädin tuskin muiden tietämystä, jotka eivät ole kävelleet kanssani. Ettekö ole vielä ymmärtäneet, että kaikilla vertauskuvilla ja puheilla on henkinen tarkoitus ja ne koskevat ihmisen henkistä elämää? Voi te vähäuskoiset, eikö ymmärryksenne ylitä ihmisten typeryyttä ja niiden typeryyttä, jotka eivät pyri noudattamaan Jumalan ja Luomakunnan lakeja? PITÄKÄÄ VARANNE TAI NÄETTE MINUT VÄÄRÄSSÄ KÄSITYKSESSÄ JA VALOSSA SEKÄ SYYTÄTTE MINUA SYNTYPERÄSTÄ, JOSTA EN VOI OLLA.”

Sen jälkeen Jmmanuel lähti pois siitä paikasta ja pakeni Sidonin ja Tyroksen alueelle.

 

MERKKEJÄ?

Mutta jälleen häntä vihastuttivat saddukeukset ja fariseukset, jotka tulivat hänen luokseen ja vaativat häntä näyttämään ”merkin” henkisestä voimasta.

Mutta hän vastasi ja sanoi: ”Illalla sanotte: ’Huominen tulee olemaan kaunis päivä, sillä taivas on punainen.’ Tämän jälkeen aamulla sanotte: ’Tänään tulee olemaan kurja sää, sillä taivas on punainen ja samea.’ Voitte havaita taivaan olemuksen, mutta ettekö voi silloin havaita myös aikojen merkkejä, kuten minä ne teille näyttäytyvät? Tämä pahantapainen ja vääräuskoinen sukupolvi etsii merkkiä; sille ei tulla antamaan merkkiä, paitsi Joonan merkki, joka katosi elävänä valaan vatsaan ja pysyi siellä elossa ja tuli taas elävänä valoon.”

Jmmanuel ei sanonut enää sanaakaan, kääntyi heidän luotaan ja lähti siitä paikasta.

 

FARISEUSTEN HIIVA

Jmmanuel ja hänen oppilaansa nousivat laivaan ja purjehtivat meren ylitse sekä saapuivat rantaan meren toiselle puolelle. He huomasivat, että olivat unohtaneet tuoda leipää matkalle.

Jmmanuel puhui heille: ”Pitäkää itsestänne huolta ja varokaa fariseuksien ja saddukeuksien hiivaa.”

He puhuivat keskenään, ja yksi sanoi: ”Tuo tarkoittaa luultavasti jotain siihen asiaan liittyen, että emme ottaneet mukaamme leipää tai jotain muuta syötävää”, ja he mumisivat ja kitisivät keskenään. Jmmanuel kuuli heidät sekä oli vihainen ja sanoi: ”Voi te niin vähäuskoiset, miksi se huolestuttaa teitä, että teillä ei ole leipää? Ettekö vieläkään ymmärrä? Eikö teillä ole mielikuvitusta ymmärtää puheitani? Oletteko niin vähäuskoisia ja vailla ymmärrystä, että ette pysty tunnistamaan niissä olevaa tarkoitusta? Ettekö vieläkään ymmärrä ja ettekö toivo ymmärtävänne kaikkina tulevina aikoina?

”Ettekö muista viittä leipää ja kolmea kalaa, jotka jaettiin viiden tuhannen kesken, ja kuinka monta edelleenkin täynnä olevaa koria nostitte? En puhu joka päivä syömästänne leivästä, mutta varokaa fariseusten ja saddukeuksien hiivaa.”

Lopulta he ymmärsivät, että hän ei kertonut varomaan leivän hiivaa, vaan oppineiden ja fariseusten vääriä ja turmeltuneita opetuksia.

 

PIETARI PULASSA

Tämän jälkeen Jmmanuel matkusti Filippuksen Kesareaan ja kysyi oppilailtaan: ”Kenen nämä ihmiset sanovat minun olevan?”

He vastasivat: ”Jotkut sanovat, että olet Johannes Kastaja, muut sanovat, että olet Elia, ja toiset taas sanovat, että olet Jeremia tai yksi profeetoista.”

Sen jälkeen Jmmanuel sanoi heille: ”Kenen te sanotte minun olevan?”

Simon Pietari vastasi ja sanoi: ”Olet Messias, josta profeetat ovat puhuneet, ja elävän Jumalan, kolmen ihmisrodun henkisen hallitsijan, poika.”

Jmmanuel oli hyvin vihainen ärtymyksen kera ja vastasi hänelle sanoen: ”Voi sinä onneton, opetukseni ei ole paljastanut sitä sinulle, sillä ohjeistin sinua totuudessa etkä kuunnellut. Kerron sinulle myös, että olet uskollinen oppilas, mutta ymmärrystäsi täytyy verrata oppimattoman lapsen ymmärrykseen. Sinä olet Pietari, enkä voi rakentaa opetustani sinun kivellesi, ja sinä tulet avaamaan tietämättömyyden portit siinä määrin kuin miten ihmiset uppoavat sinun vääriin tulkintoihisi opetuksistani ja noudattavat niitä sekä elävät väärien opetuksien mukaisesti. En voi antaa sinulle henkisen valtakunnan avainta, sillä sinä aukaisisit sen väärillä lukoilla ja väärillä porteilla. En ole kolmen ihmisrodun henkisen hallitsijan poika ja näin ollen en ole Jumalan poika.

”Äitini on Maria, joka hedelmöittyi suojelusenkelin, patriarkkojemme jälkeläisen, toimesta ja maallinen isäni on Joosef, joka on kuolevainen isä minulle, jotta minulla olisi maanpäällinen syntymäoikeus, ja lisäksi, Pietari, sinä tulet jonain päivänä oikaisemaan väärinymmärryksesi, jotta totuus tulee kulkemaan planeettanne neljään nurkkaan.”

Sen jälkeen hän varoitti oppilaita olemaan kertomatta kenellekään sellaista tarinaa kuin jonka Pietari oli lausunut ja olla menemättä opettamaan sellaisia vääriä tarinoita ja vääriä opetuksia. ”OLKOON SE NIIN JA SELAH! AHO!”

Siitä ajasta eteenpäin Jmmanuel alkoi kertoa oppilaille, että hänen täytyisi mennä Jerusalemiin ja että vanhimmat ja kirjurit sekä ylipapit tulisivat aiheuttamaan hänelle paljon kärsimystä, koska hän ei voisi välttää tuomasta opetuksiaan heille.

Pietari oli vihainen ja sanoi hänelle: ”Jumala tai Luomakunta estäköön sen! Tämän ei sallita tapahtuvan sinulle, sillä he pidättävät, kiduttavat ja tappavat sinut.”

Mutta Jmmanuel kääntyi Pietaria kohti yhtä suuttuneena ja tiuskaisi: ”Mene pois luotani, Saatana. Olet kiusankappale, sillä et ajattele henkisen järkeilyn kautta vaan ihmisen ajatuksen ja halun kautta. Simon Pietari, teet minut jälleen vihaiseksi ja näytät tietämättömän ajattelusi. Se ei ole sinun ajatteluasi yksinään, mutta se tulee esiin sinun huuliltasi kaikkien uskottujeni puolesta.

”Totisesti sanon sinulle tänä päivänä, että tietämättömyytesi takia maailma tulee vuodattamaan paljon verta, koska vääristät opetukseni ja levität sitä ihmisten keskuuteen, ja siitä tulee enemmän ja enemmän kieroutunutta ja käänteistä. Tulet olemaan syyllinen monien ihmisten kuolemista ja lähde minulle osoitetusta väärästä nimestä sekä pahuuden herjasta kutsua minua Jumalan pojaksi ja että Jumala on itse Luomakunta, sillä se tulee tapahtumaan niin kuin siitä puhun.

”Mutta olet silti kauan kärsivän kärsivällisyyteni armon alla, ja voit vieläkin parantaa tietämättömyyttäsi jossain määrin, mutta jään suuresti suuttuneeksi sinusta, veli.”

Ja sen jälkeen Jmmanuel sanoi oppilailleen: ”Jos joku haluaa seurata opetustani, hänen tulisi ottaa totuuden etsimisen, käsittämisen ja ymmärtämisen taakka itselleen. Mutta ihminen ei varmasti tee niin, sillä ihminen on laiska ja välinpitämätön, ja hän uskoo sen, mitä kuka tahansa hänelle puhuukaan. Voitokkaita tulevat olemaan ne, jotka elävät elämäänsä totuudessa ja tietämyksessä, mutta hän, joka elää elämänsä epätotuudessa ja tietämättömyydessä, tulee häviämään.

 

MITÄ IHMINEN HYÖTYISI – ?

”Mitä ihminen hyötyisi, jos hän saisi koko maailman sekä kaiken siinä olevan ja vahingoittaisi henkeään? Tai kuinka ihminen voi auttaa henkeään, jos hän ei pysty ”ajattelemaan”! Ihmisen täytyy ajatella huolellisesti ja oppia kaikki tilanteesta, josta hän itsensä löytää, jottei hän tuomitsisi ennakkoon vailla kunnollista tietämystä liittyen siihen, mitä hän tuomitsee. Teillä ei ole kärsivällisyyttä eikä halukkuutta mennä ja kaivaa esiin totuutta annetusta tilanteesta, vaan tuomitsette epätotuudessa ja rajoitetussa tietämyksessä sekä julistatte tuomionne äänekkäästi pitkin maita. Se ei anna teille mitään niissä väleissä, joita kutsutte ”ajaksi”. Luomakunta on ajaton, ja niin on myös ihmisen henki.

 

HENGEN TÄYDELLISTÄMINEN

”Totisesti sanon teille, että täällä on joitakin, jotka eivät maista hengen voimaa tässä elämänjaksossa, jonka he oppivat seuraavassa elämässään tai sitä seuraavassa. Mutta ihmisen henki on tietämätön niin kauan kuin hän on saavuttanut tietämystä ihmisen ajattelun ja tutkimuksen kautta. Ja näin ihmisen henki ei ole ihmisen masinointia, vaan hänelle annettu osa Luomakuntaa, joka täytyy tehdä tietoiseksi ja tehdä täydelliseksi, jotta hän tulee olemaan yhtä Luomakunnan kanssa, koska Luomakunta myös elää jatkuvassa muutoksessa ja kasvussa. Toistan – Luomakunta on ajaton, ja niin on myös ihmisen henki.

”Tietämyksen opettaminen on laajamittaista ja se ei ole helppoa, mutta se on elämäntapa, moninainen luonteeltaan. Ihmisen ihmiselämä on matkalla kohti hengen täydellisyyttä, jotta hän eläisi elämäänsä täyttymyksessä. Vaikkakin ihminen tekee virheitä, hän oppii niistä ja haalii käsitystä sekä tietämystä kasvattaen täten henkeään ja toimien vahvuutensa mukaan. Ilman erehdyksiä on mahdotonta haalia käsitystä ja tietämystä niin, että henkeä voi kasvattaa.

”Totisesti sanon teille, että ylipappien, fariseusten ja oppineiden opetukset ovat petollisia ja vääriä, kun he kertovat teille, että Jumala tai Luomakunta rankaisisi virheestä, kun virhe palvelee hengen tarkoitusta ja tietämystä.

”Koska ei ole virhettä, josta rangaista, jos tämä virhe palvelee hengen käsitystä ja tietämystä, niin silloin ei ole perittävää virhettä eikä rangaistusta tässä tai muussa maailmassa, sillä sellaisen virheen kirjaimellinen rankaiseminen olisi ristiriidassa kaikkien Luonnon lakien kanssa ja siten kaikkien Luomakunnan lakien kanssa.

”Tässä elämässä – edelleen seuraavassa elämässä – ei ole rankaisua, jos on tehty virhe, joka tulee palvelemaan hengen käsitystä ja tietämystä. Jos ihminen elää kutsumuksessa täydellistää henkensä ja saavuttaa käsitystä ja tietämystä virheidensä kautta, hän kulkee elämää, johon hänet oli tarkoitettu.

”Joka tapauksessa, jos ihminen ei opi sääntöjen ja henkensä koon mukaisesti, jota Luomakunnan lait säätelevät, hänet johdatetaan asioihin, joiden täytyy olla niiden kanssa linjassa, koska ne ovat kohtalo. Tulee kulumaan pitkä aika, ennen kuin ihminen tulee tasapainoonsa näiden sanojen ymmärtämisessä.

”Annettakoon ymmärretyksi, että muiden ihmisten henkiset voimat vaikuttavat yksilön elämään; joko hyvän tai pahan käsityksessä.

 

PROFEETTOJEN KARKOTUS

”Mutta jos ihminen alkaa tähän aikaan ajatella ja oivaltaa, hän tarvitsee opetusta; sen takia taivaalliset pojat lähettivät profeetat opettamaan ihmisrodulle todelliset Luomakunnan lait ja elämään liittyvän tietämyksen.

”Ihmiset ovat edelleen hyvin tietämättömiä seuratessaan ylipappien ja vääristäjien vääriä lakeja, koska he eivät ymmärrä uutta opetusta sen totuudessaan. Käsittämättömästi he kiroavat totuuden, jonka täytyy tulla. He kiroavat profeetat, kivittävät, tappavat ja ristiinnaulitsevat heidät. Mutta koska totuuden opetus täytyy levittää ihmisten keskuuteen, profeettojen täytyy yksinkertaisesti kantaa suuret taakat ja mikä tahansa kärsimys ihmisten kiroamisen myötä.

”Näin ollen monia profeettoja on karkotettu ja karkotetaan, ja niin se tulee olemaan, kun minun aikani on mennyt. Siihen liittyvä kohtalon ennustus on se, että tämä koskee myös minua ja että minä tulen viattomana julistetuksi syylliseksi.

”Joka tapauksessa, veljet, minua ei tulla tappamaan, mutta ollen puolikuoleman tilassa minua pidetään kuolleena noin kolme päivää ja yötä. Minut tullaan asettamaan hautaan, jotta Joonan merkki tulee täytäntöön.

”Tämä tulee tapahtumaan sellaisessa ajassa, kun saavutan tietyn käsityksen sisimmässäni, kasvatan omaa tietämystäni ja luon uuden voiman omassa hengessäni. Olkoon se niin, sillä se tulee tapahtumaan.”

Ja näin päivät kuluivat opettamisessa ja opetuksissa.

 

TULKAA KUIN LAPSIKSI

Yhtenä päivänä tapahtui niin, että oppilas meni Jmmanuelin luokse ja sanoi: ”Kuka on suurin hengeltään?”

Jmmanuel kutsui lähellä olevaa lasta ja asetti tämän heidän joukkoonsa ja puhui: ”Totisesti sanon teille, jos ette muutu ja tule kuin lapsiksi, niin teistä ei tule suuria hengeltänne. Hän, joka etsii ja hakee sekä kerää ymmärrystä, joka janoaa tietoa, kuten tämä lapsi, tulee olemaan suuri hengeltään. Ja hän, joka etsii ja hakee sekä löytää, kuten sellainen lapsi, tulee olemaan itsessään aina suurin. Mutta hänellä, joka ei huomioi tätä totuutta ja seuraa vääriä opetuksia eikä etsi eikä löydä, olisi parempi olla myllynkivi kaulansa ympärillä, hirtettynä ja hukutettuna meren syvimpään kohtaan, sillä elämässä ei ole järkeä, ja sen tarkoitukselle ei ole täyttymystä ilman etsintää, hakemista ja löytämistä.

”Olisi parempi karkottaa ymmärtämättömät elämästä siten, että he eivät voisi estää halukkaita, jotka kylvävät totuutta. Mutta kuoleman jälkeisessä elämässä on varmaa, että järjettömät haluavat noudattaa Luomakunnan lakia. Surku maailmalle kiusankappaleiden takia. Ongelmien täytyy tulla; mutta surku sille, jonka kautta se on aiheutettu.

”Joka tapauksessa, jos kätenne tai jalkanne kiusaa teitä ja katoaa, älkää huomioiko. On parempi menettää raaja ja kasvaa suureksi hengessä kuin olla kaksi kättä ja kaksi jalkaa sekä pysyä pienenä hengessä tai kuihtua kaikkineen.

”Lisäksi jos silmä pahastuttaa teitä ja tulee sokeaksi; älkää kiinnittäkö huomiota siihen. Teidän on parempi ”nähdä” Luomakunnan lait henkenne näössä ja voimassa kahden silmän ja henkisen sokeuden sijasta. Katsokaa, ettette tule yhdeksi niistä, jotka ovat hyväkuntoisia keholtaan, mutta sairaita ja puutteellisia mieleltään ja hengeltään.

”Etsikää aina opetuksieni tarkoitusta ja totuutta. Koska olen kaltaisenne ihminen, myös minun täytyy etsiä ja käsittää, sillä myös minä kasvatan itseäni ja ymmärrystäni.

”Joka tapauksessa, koska olen teidän kaltaisenne ihminen ja olen kerännyt tietämykseni, niin myös te olette kykeneväisiä oppimaan, etsimään, käsittämään ja tietämään; tämän kautta noudatatte Luomakunnan lakia. Ja tämän kautta tulette tietämään, että myös te voitte saavuttaa täydellisyytenne. Sillä minä tulen eteenpäin, jotta te voisitte tietää polun ja totuuden.

 

NEUVONANTO YKSITYISYYDESSÄ

”Jos toveri-ihmisenne tekee virheitä ja omaksuu vääriä opetuksia, niin menkää hänen luokseen ja tavatkaa hänet yksityisesti. Jos hän kuuntelee teitä, olette voittaneet toveri-ihmisenne ja tehneet suuren palveluksen. Jos hän ei kuule teitä ja jatkaa järjettömyytensä omaksumista, antakaa hänen mennä, sillä hän ei ole opetuksenne arvoinen, kun olette kerran tehneet kaiken voitavanne. Joka tapauksessa tietäkää itse, että julistamanne on todellinen tosiasia ja totuus eikä oma henkilökohtaisen mielipiteen näkemyksenne.

”On parempi sallia järjettömän henkilön kävellä kärsimyksen polkua kuin tuoda hämmennystä omalle hengelleen; näin ollen olkaa hyvin varovaisia, että olette ehdottomia TOTUUDESSANNE ettekä vääryyden turmelemia millään tavalla tai missään asteessa.

”Totisesti sanon teille: taivas putoaisi maahan, ennen kuin järjettömälle henkilölle voisi opettaa järkeä, näin ollen varokaa tätä, sillä totuuden hyväksyntä tulee täsmällisestä logiikasta ja järjen selkeydestä.

”Kylväkää totuuden ja viisauden siemenet hedelmälliselle maaperälle, jossa ne voivat itää ja kasvaa, sillä vain idänneet siemenet ja tukevat kasvit tuovat suuren hedelmän.”

Suurin piirtein tähän aikaan Jmmanuel lähti Galileasta ja meni juutalaiseen maahan Jordanin joen taakse.

Monet ihmiset seurasivat häntä myös sinne, ja hän paransi ne, jotka tulivat hänen luokseen apua pyytäen.

 

FARISEUKSET JA AVIOERO

Myös fariseukset tulivat hänen luokseen, pilkkasivat häntä ja sanoivat: ”Onko oikein miehen erota vaimostaan syystä mistä tahansa?”

Jmmanuel vastasi ja sanoi: ”Totisesti sanon teille, että tähdet putoaisivat taivaalta, ennen kuin avioero olisi sallittua, koska avioliiton takia ihminen jättää isänsä ja äitinsä sekä pysyy puolisonsa kanssa, ja heistä tulee yksi liha ja yksi veri. Ja he eivät ole enää kaksi, vaan yksi lihassa ja veressä, ja se on heidän. Ja siitä ykseydestä he voivat silloin tuoda jälkikasvua, joka on jälleen isänsä ja äitinsä yhdistettyä lihaa ja verta. Mikä täten on yhdistetty, sitä ei saa antaa yhdenkään ihmisen rikkoa, sillä se on Luonnon lakeja vastoin, koska jotta lasta voisi kunnollisesti hoitaa ja tämä voisi kasvaa totuudessa ja vahvuudessa yksilönä ’yhden’ yksikössä.”

Sitten he tiuskasivat: ”Miksi sitten Mooses käski, että eroamiskirje tulisi antaa avioeron ollessa kyseessä?”

Hän puhui heille: ”Mooses antoi teille luvan erota omien sydämienne kovuuden ja yllänne olleen herruuden takia, mutta tämä ei ole ollut niin ihmisrodun alusta saakka, sillä tässä tapauksessa Mooses rikkoi lakia. Mutta minä sanon teille, että kuka ikinä eroaakaan, paitsi haureuden aviorikoksen takia tai toisen tekemistä muista virheistä, rikkoo avioliiton.”

Sitten oppilaat kysyivät häneltä: ”Jos asia on sillä tavalla ihmisen ja puolisonsa kanssa, ei ole hyvä mennä naimisiin.”

Mutta hän vastasi väsyneesti heille: ”Kaikki eivät ymmärrä tätä sanaa, paitsi ne, joiden on annettu ymmärtää, sillä jotkut eivät mene avioliittoon, koska syntymisensä ajasta he ovat epäsopivia avioliittoon; jotkut eivät mene avioliittoon, koska muut ihmiset ovat tehneet heidät epäsopiviksi siihen, ja edelleen muut eivät mene avioliittoon, koska kieltäytyvät avioliitosta henkisen voimansa takia. Joka tämän voi käsittää, käsittäköön. Avioero ei ole se, jota tulisi harkita huolella, vaan avioliittoa.

 

LAPSET JA VIISAUS

Sitten tapahtui niin, että lapsia tuotiin hänen luokseen, jotta hän voisi laittaa kätensä heidän päälleen siunatakseen heidät. Mutta oppilaat moittivat heidän olevan kiusankappaleita. Mutta Jmmanuel puhui: ”Jättäkää lapset rauhaan ja älkää estäkö heitä tulemasta luokseni; sillä he ovat minun tarkkaavaisimpia kuuntelijoitani, ja sellaisten on viisauden valtakunta.”

Hän laittoi kätensä heidän ylleen ja sanoi: ”Opettakaa tietämystä ja viisautta, ja tulette olemaan henkisesti kokonaisia ja lain todellisia noudattajia. Totisesti sanon teille, että siinä määrin kuin minua kutsutaan Jmmanueliksi, joka tarkoittaa ’Jumala kanssamme’, myös te tulette kantamaan tätä nimeä, jos käsitätte tietämyksen viisauden.”

Sen jälkeen hän sanoi oppilailleen: ”Totisesti, totisesti sanon teille, että etsikää tietämystä ja käsittäkää totuus, jos aiotte olla viisaita. Koska olen nimetty ’Jumala kanssamme’, tämä tarkoittaa, että seison henkisesti kuninkaiden ja keisareiden yläpuolella, joka tarkoittaa, että totuus on joukossamme. Täten olen viisauden kuningas ihmisrotujen joukossa, niin kuin Jumala on viisauden kuningas Taivaan poikien joukossa, jotka ovat kolmen ihmisrodun luojat.

”Mutta koska olin syntynyt Maan naisesta ja puhun hänen kieltään, minua kutsutaan Jmmanueliksi, kuten Jumalaa kutsutaan Jumalaksi hänen kielellään, joka tarkoittaa viisauden kuningasta ja tämän ihmisrodun hallitsijaa sekä ihmisten hallitsijaa.

”Etsikää ja ymmärtäkää puheeni ja sen tarkoitus, ettette saattaisi olla niin rohkeita, että kutsuisitte minua Jumalan pojaksi tai määrittelisitte minulle Luomakunnan voimaa tai loukkaisitte minua kutsumalla minua hyvän ja pahan hallitsijaksi. Katsokaa pieniä lapsia, he eivät ole teidän kaltaisianne; he uskovat totuuteen ja puheeni viisauteen, ja näin ollen viisaus tulee olemaan heidän. Joten miksi työnnätte heidät pois?”

Sen jälkeen hän asetti kätensä hellävaraisesti heidän ylleen ja tämän jälkeen lähti paikasta.

 

MITÄ SIINÄ ON MEILLE?

Kun he kävelivät, Pietari sanoi hänelle: ”Katso, olemme hylänneet kaiken seurataksemme sinua, ja mitä me saamme siitä?”

Jmmanuel puhui heille: ”Totisesti sanon teille, että jotkut teistä minua seuraavista tulevat omaksumaan opetukseni viisauden, joten tulette olemaan henkisesti suuria tulevissa inkarnaatioissa. Mutta jotkut teistä eivät käsitä opetukseni viisautta ja tulevat levittämään vääriä opetuksia minusta tulevina aikoina. Mutta näillä tulee olemaan hankalaa löytää totuutta tulevassa inkarnaatiossaan. Mutta teidän täytyy tulla lopulta totuuteenne ja viisauteenne, jos aiotte saavuttaa henkisen täydellisyytenne. Ja täten se tulee olemaan ihmisrodujen joukossa idästä länteen ja pohjoisesta etelään. Opetukseni tullaan tuomaan monille, mutta he eivät tule käsittämään sitä. Monet seuraavat vääriä opetuksia minusta ja näin ollen eivät löydä totuutta, koska he pitävät minua Jumalana tai hänen poikanaan tai ehkäpä jopa Luomakunnan poikana.

”Suuria sanoja puhutaan, ja jotkut julistavat, että he yksinään tietävät totuuden, koska heistä on tullut kauhean virheen uhreja ja näin ollen seuraavat pahoja ja vääristettyjä opetuksia.

”Monet tulevat olemaan ensimmäisinä ihmisrotujen joukossa, koska he tulevat ajattelemaan ihmismäisesti väärissä opetuksissaan. Mutta he tulevat olemaan viimeisiä henkisessä tietämyksessä ja todellakin hyvin pieniä viisaudessa. Viisaus tulee olemaan vain siellä, missä tietämys viisaudesta kantaa hedelmää ja noudattaa sekä kunnioittaa Luomakunnan lakeja totuudessa.”

Minä, Sananda, asetan sinettini näille sanoille. Olkoon se niin ja Selah. OLEN SE JOKA OLEN, OLEN SANANDA. SALU, SALU, SALU.

www.fourwinds10.com/journals/pdf/J002.pdf