Käännös: Näännyttääkö sokerin poistaminen ruokavaliostanne syöpäsolut? Uusi tutkimus löytää yllättäviä vastauksia

Sunnuntaina, 22.7.2018, kirjoittanut Ralph Flores

Paperi, joka oli julkaistu internetissä olevassa lehdessä nimeltään Science Signaling, näytti uudenlaisen solukuoleman tien esittelemällä, kuinka sokerin poistaminen syöpäsoluilta voi laukaista reaktion, joka saa ne kuolemaan. Tämä tutkimus rakentuu aiemman tieteellisen kirjallisuuden pohjalle, joka antoi viitteitä siitä, että nopeasti monistuvat syöpäsolut tarvitsevat suurempia määriä sokeria kuin terveet solut.

Sokerin vähentäminen saattaa auttaa vähentämään riskiäsi saada tiettyjä syöpiä, mainittiin viimeaikaisessa tutkimuksessa. Löydös, joka oli osa Duke-NUS -lääketieteen koulun ja Singaporen kansallisen yliopiston tutkijoiden tutkimusta, yhteistyössä Duke University School of Medicinen ja Wienin lääketieteen yliopiston kanssa, on osa yksilöllistä lähestymistapaa selittää, kuinka sokeri voi saada syöpäsolut kuolemaan.

Tutkijat löysivät tutkimuksessa, että tietyissä syöpäsoluissa voidaan käyttää sokerin alhaista tasoa, joka on riittämätön antamaan energiaa, keinona parantamaan solujen selviytymiskykyä. Sitten he esittivät, että tämä saattaisi olla toinen vaikutus, joka sokerilla on syöpäsoluihin.

He myös havaitsivat, että kun syöpäsoluilta viedään sokeri, tämä aiheuttaa reaktion kauttaaltaan syöpäsolun kalvolla ja johtaa solujen kasvaneeseen kalsium-ionien ottoon, joka saa ne lopulta kuolemaan. Tutkimusta varten he käyttivät kahta syöpäsolua: yhtä, joka sisälsi lisättyä glukoosia, ja toista, joka ei sisältänyt. Sen jälkeen molemmat näytteet altistettiin ”kaksihaaraiselle hyökkäykselle”. Ensimmäinen tapahtui STF-31-yhdisteen kanssa, joka estää glukoosin siirtymisen soluihin, ja toinen tapsigargiinin kanssa, joka kasvattaa kalsiumin tasoa soluissa. Ryhmä havaitsi, että vaikutusta ei ollut soluihin, jotka saivat lisää glukoosia; joka tapauksessa ne solut kuolivat, joilla oli rajoitetut varannot.

Ryhmä uskoo, että tätä lähestymistapaa voidaan käyttää yksilöllisissä lähestymistavoissa hoitaa syöpää. Ensimmäiset testit tutkimuksessa osoittivat, että sokerin riistäminen syöpäsoluilta ja kehon kalsiumtasojen kasvattaminen onnistuivat tuhoamaan syöpäsolut, vahingoittamatta terveitä soluja. Myös vain tietyn tyyppisten syöpäsolujen huomattiin kadottaneen kyvyn ylläpitää solujen välisiä sokeritasoja hoidon jälkeen. Tutkijat uskovat, että tämä pätee vain soluihin, jotka ovat herkkiä sokerin puutokselle.

”Koska näitä ilmiöitä ei nähdä normaaleissa/terveissä soluissa, tämä joidenkin kasvainten kyvyttömyys ylläpitää solujen sisäistä glukoositasoa voisi olla vähän arvostettu Akilleen kantapää, jota voitaisiin terapeuttisesti kohdentaa.”, kirjoittivat tutkijat tuloksista, kuten oli julkaisussa Cosmos. ”Syöpien, joilla on huonontunut kyky ylläpitää solujen sisäistä glukoosia, molekyylien tasolla oleva allekirjoitus auttaisi kehittämään tuota strategiaa kliiniselle menetelmälle.”

Tuloksista seuraten ryhmä suunnittelee lisätutkimuksien suorittamista luomaan mahdollisia hoitomenetelmiä tästä lähestymistavasta tulevaisuudessa.

Muita haitallisia vaikutuksia lisätystä sokerista keholle

Yksi johtavista syistä kasvaneeseen sokerimäärään kehossa on lisättyjen sokereiden syönti. Toisin kuin luonnollisesti ilmenevät sokerit, joita voi jo löytää tuoreissa hedelmissä ja vihanneksissa, prosessoidussa ruoassa ja juomissa olevat lisätyt sokerit kuormittavat kehon, joka kantaa mukanaan merkittävän tautiriskin. Tässä on joitain muista vaaroista, joita lisätyt sokerit tekevät kehollemme.

  1. Se ei sisällä tarpeellisia ravintoaineita. Lisätyt sokerit, kuten makeutetuissa juomissa oleva glukoosi-fruktoosisiirappi, eivät anna mitään ravintoaineita kaloreiden lisäksi. Näiden ”tyhjien” kaloreiden säännöllinen syönti voi johtaa merkittävään ravintoaineiden puutteeseen.
  2. Se voi kuormittaa maksasi. Sokeri metabolisoituu glukoosiksi ja fruktoosiksi, kuten se kulkeutuu kehoon. Kun lisättyjä sokereita syödään, ne muuntuvat suureksi määräksi fruktoosia, jotka taas muuntuvat rasvaksi maksaan. Tämä voi johtaa rasvamaksaan ja muihin tauteihin.
  3. Se voi vaikuttaa lihavuuteen sekä lapsilla että aikuisilla. Lisättyjen sokereiden vaikutusten takia aivot tuntevat vähemmän kylläisyyttä syömisen jälkeen, joka laukaisee syömisen lisääntymisen.

Lähteet:

Science.news

Sciencedaily.com

CosmosMagazine.com

HealthLine.com

https://www.naturalnews.com/2018-07-22-does-removing-sugar-from-your-diet-starve-cancer-cells.html