Käännös: Näännyttääkö sokerin poistaminen ruokavaliostanne syöpäsolut? Uusi tutkimus löytää yllättäviä vastauksia

22.7.2018 Ralph Flores

Sokerin vähentäminen voi auttaa vähentämään mahdollisuuttanne saada tiettyjä syöpiä, oli mainittu hiljattain tehdyssä tutkimuksessa. Löydös, joka oli osa tutkimusta, jonka suorittivat tutkijat Duke-NUS Medical Schoolista ja Singaporen kansallisesta yliopistosta, yhdessä Duke University School of Medicinen ja Wienin lääketieteellisen yliopiston kanssa, on osa ainutlaatuista lähestymistapaa selittää sitä, kuinka sokerin vähentäminen voi saada syöpäsolut kuolemaan.

Paperi, joka julkaistiin nettilehdessä Science Signaling, esitteli uudenlaisen solukuoleman polun esittämällä, kuinka sokerin riistäminen syöpäsoluilta voi laukaista reaktion, joka aiheuttaa niiden kuoleman. Tämä tutkimus pohjautuu aiempaan tieteelliseen kirjallisuuteen, joka viittasi, että nopeasti monistuvat syöpäsolut tarvitsevat suurempia määriä sokeria kuin terveet solut.

Tutkijat havaitsivat tutkimuksessa, että tietyissä syöpäsoluissa voidaan käyttää vähäistä sokeritasoa, joka on riittämätön antamaan energiaa, keinona parantamaan solujen selviytymiskykyä. Sitten he ehdottivat, että tämä voisi olla toinen vaikutus, joka sokerilla on syöpäsoluihin.

He havaitsivat myös, että kun syöpäsoluilta riistetään sokeri, tämä aiheuttaa reaktion kauttaaltaan syöpäsolun kalvossa ja johtaa kasvaneeseen ionikalsiumin sisäänottoon soluihin, joka saa ne lopulta kuolemaan. Tutkimusta varten he käyttivät kahta syöpäsolua: yhtä, joka sisälsi ylimääräistä glukoosia, ja toista, joka ei sisältänyt. Molemmat näytteet altistettiin ”kaksihaaraiselle hyökkäykselle.” Ensimmäinen oli STF-31, ainesosa, joka estää glukoosin kulkemisen soluihin, ja toinen oli tapsigargiinin kera, joka kasvattaa kalsiumin määrää soluissa. Ryhmä havaitsi, että ylimääräistä glukoosia sisältäneet syöpäsolut eivät vaikuttuneet; joka tapauksessa rajoitetulla määrillä olevat kuolivat.

Ryhmä uskoo, että tätä lähestymistapaa voidaan käyttää ainutlaatuisissa lähestymistavoissa syöpähoitoon. Ensimmäiset testit tutkimuksessa osoittivat, että sokerin riistäminen syöpäsoluilta ja kalsiumtason kasvattaminen onnistuivat tuhoamaan syöpäsoluja ja jättivät terveet solut vahingoitta. Myös vain tietyn tyyppisten syöpäsolujen huomattiin hävittäneen kyvyn ylläpitää solujen välisiä sokeritasoja hoidon jälkeen. Tutkijat uskovat, että tämä pätee vain soluihin, jotka ovat herkkiä sokerin puutteelle.

”Koska näitä ilmiöitä ei nähdä normaaleissa/terveissä soluissa, tämä joidenkin kasvainten kyvyttömyys ylläpitää solujen välistä sokeritasoa voisi olla vähätelty Akilleen kantapää, johon voitaisiin terapeuttisesti kohdentaa”, kirjoittivat tutkijat Cosmosissa olleissa tuloksissa. ”Syöpien molekyyliallekirjoitus, jossa on vähentynyt kyky ylläpitää solujen välistä glukoosia voisi auttaa kehittämään tuon strategian kliinistä sovellusta varten.”

Tuloksien jälkeen ryhmä suunnittelee suorittavansa lisää tutkimuksia luomaan tulevaisuudessa mahdollisia hoitomenetelmiä tästä lähestymistavasta.

Muita lisätystä sokerista tulevia haitallisia vaikutuksia keholle

Yksi johtavista syistä sokerimäärän kasvamiseen kehossa on lisättyjen sokereiden syönti. Toisin kuin luonnollisesti esiintyvät sokerit, joita on valmiiksi tuoreissa hedelmissä ja vihanneksissa, prosessoidussa ruoassa ja virvoitusjuomissa olevat lisätyt sokerit ylikuormittavat kehon ja kantavat mukanaan merkittävän tautiriskin. Tässä on joitain muista vaaroista, joita lisätyt sokerit aiheuttavat kehoillemme

  1. Se ei sisällä tärkeitä ravinteita. Lisätyt sokerit, kuten makeutetuista juomista löytyvä maissisiirappi, eivät anna mitään ravinteita kaloreiden lisäksi. Näiden ”tyhjien” kaloreiden säännöllinen nauttiminen voi johtaa merkittäviin ravintoainepuutteisiin.
  2. Se voi ylikuormittaa maksasi. Sokeri metabolisoituu glukoosiksi ja fruktoosiksi, kun se kulkee kehoon. Kun lisättyjä sokereita nautitaan, ne muuntuvat suureksi määräksi fruktoosia, joka muuntuu maksassa rasvaksi. Tämä voi johtaa rasvamaksaan ja muihin tiloihin.
  3. Se voi myötävaikuttaa lihavuuteen sekä lapsilla että aikuisilla. Lisättyjen sokereiden vaikutuksien takia aivot tuntevat olevansa vähemmän kylläiset niiden syömisen jälkeen, joka laukaisee lisääntyvän nauttimisen.

Lähteet:

Science.news

Sciencedaily.com

CosmosMagazine.com

HealthLine.com

https://www.naturalnews.com/2018-07-22-does-removing-sugar-from-your-diet-starve-cancer-cells.html