KÄÄNNÖS: Kun olet lukenut TÄMÄN, et enää IKINÄ katso banaania samalla lailla!

Postittanut Mr. Smitty Smith

Postitettu Nov. 18, 2008

Banaanin Voima!

Banaanit sisältävät kolmea luonnollista sokeria – sukroosia, fruktoosia ja glukoosia, ja yhdistettynä kuituun banaani antaa välittömän, pysyvän ja tuntuvan energian lisäyksen. Tutkimus on todistanut, että vain kaksi banaania antavat tarpeeksi energiaa rasittavaan 90-minuuttiseen kuntosuoritukseen. Ei ihmekään, että banaani on hedelmä numero yksi maailman johtavien atleettien keskuudessa. Mutta energia ei ole ainut tapa, jolla banaani voi auttaa meitä pysymään kunnossa. Se voi myös auttaa pääsemään yli tai estämään merkittävän määrän tauteja ja tiloja, tehden siitä ehdottoman lisän päivittäiseen ruokavalioomme.

Masennus:

Äskettäisen MIND:n tekemän masennuksesta kärsivien ihmisten tutkimuksen mukaan monet tunsivat olonsa paljon paremmaksi banaanin syömisen jälkeen. Tämä on siksi, koska banaanit sisältävät tryptophania, proteiinin tyyppiä, jonka keho konvertoi serotoniiniksi, jonka tiedetään rentouttavan, parantavan mielialaasi ja yleisesti ottaen saa tuntemaan iloisemmaksi.

PMS:

Unohda pillerit – syö banaani. Siinä oleva B6 vitamiini säännöstelee veren glukoositasoja, jotka voivat vaikuttaa mielialaasi.

Anemia:

Rautapitoiset banaanit voivat stimuloida hemoglobiinin tuotantoa veressä ja näin ollen auttaa anemiaan.

Verenpaine:

Tämä yksilöllinen, trooppinen hedelmä on erityisen kaliumrikas sekä vähäsuolainen, tehden siitä täydellisen keinon lyödä verenpaineongelma. Yhdysvaltojen ruoka- ja lääkehallinto on vastikään sallinut banaaniteollisuuden tehdä virallisia väitteitä hedelmän kyvystä alentaa verenpaineen ja sydänkohtausten riskiä.

Aivoenergia:

200 Twickenhamin (Middlesex) koulun oppilasta saivat apua kokeisiinsa tänä vuonna, syömällä banaaneja aamiaisella, tauolla ja lounaalla, vedossa lisätä heidän aivovoimaansa. Tutkimus on osoittanut, että kaliumilla kyllästetty hedelmä voi auttaa oppimista tekemällä oppilaista valppaampia.

Ummetus:

Ollen korkeakuituisia, sisällyttämällä banaanit ruokavalioon, ne voivat auttaa palauttamaan normaalin suolistotoiminnan, auttaen pääsemään ongelmasta turvautumatta laksatiiveihin.

Krapulat:

Yksi nopeimmista tavoista parantaa krapula on tehdä banaanipirtelö hunajalla makeutettuna. Banaani rauhoittaa vatsan, ja hunajan avulla se nostaa kuihtuneet verensokeritasot, kun taas maito rauhoittaa ja uudelleenkosteuttaa elimistösi.

Närästys:

Banaaneilla on luonnollinen antasidinen vaikutus kehossa, joten jos kärsit närästyksestä, kokeile syödä banaani saadaksesi rauhoittavan helpotuksen.

Aamupahoinvointi:

Syömällä banaanin välipalaksi aterioiden välillä, se auttaa pitämään verensokerin korkealla ja välttämään aamupahoinvointia.

Hyttysenpuremat:

Ennen kuin otat hyönteisvoiteen, kokeile hieroa vaikutusaluetta banaaninkuoren sisäpuolella. Monet ihmiset havaitsevat sen olevan hämmästyttävän toimiva turvotuksen ja ärsytyksen vähentämisessä.

Hermot:

Banaanit ovat rikkaita B vitamiineissa, jotka auttavat rauhoittamaan hermojärjestelmää.

Ylipaino ja töissä?

Psykologian Instituutin tutkimukset Itävallassa löysivät, että työpaineet johtavat mukavuusruoan, kuten suklaan ja sipsien, ahmimiseen. Tutkijat havaitsivat 5000 sairaalapotilasta tutkimalla lihavimpien olevan todennäköisemmin korkeapaineisissa töissä. Raportti tuli päätökseen, että välttääkseen paniikin aiheuttamia ruokahaluja, meidän täytyy kontrolloida verensokeritasojamme syömällä korkeahiilihydraattisia ruokia joka kahden tunnin välein pitääksemme tasot vakaina.

Mahahaavat:

Banaania käytetään dieettiruokana sisäelinvaivoja vastaan sen pehmeän koostumuksensa takia. Se on ainoa raaka hedelmä, jonka voi syödä ilman ahdistusta ylikronikoitsijoiden tapauksessa. Se myös neutralisoi ylihappoisuutta ja vähentää ärsytystä peittämällä mahan sisustan.

Lämmönsäätely:

Monet muut kulttuurit näkevät banaanit ”viilentävänä” hedelmänä, joka voi alentaa sekä fyysistä että tunteellista lämpötilaa odottavilla äideillä. Esimerkiksi Thaimaassa raskaana olevat naiset syövät banaaneita varmistaakseen, että lapsi syntyy viileän lämpötilan kera.

Kaamosmasennus:

Banaanit voivat auttaa kaamosmasennuksesta kärsiviä, koska ne sisältävät luonnollista mielialan kohentajaa, tryptophania.

Tupakointi:

Banaanit voivat myös auttaa ihmisiä, jotka yrittävät lopettaa tupakoinnin.

Stressi:

Kalium on tärkeä mineraali, joka auttaa sydämenlyöntien normalisoinnissa, lähettää happea aivoihin ja sääntelee kehon vesitasapainoa. Kun olemme stressaantuneita, metabolinen tasomme nousee, vähentäen kaliumin tasoamme. Nämä voidaan uudelleen tasapainottaa korkeasti kaliumpitoisen banaanivälipalan avulla.

Sydänkohtaukset:

”The New England Journal of Medicine”:n tutkimuksen mukaan banaanien syönti osana normaalia ruokavaliota voi leikata sydänkohtauksesta johtuvia kuolemia niin paljon kuin 40%!

Joten, banaani on todellakin luonnollinen parannus monille sairauksille. Kun vertaat sitä omenaan, siinä on neljä kertaa proteiineja, tuplasti hiilihydraatteja, kolme kertaa fosforia, viisi kertaa vitamiini A:ta ja rautaa sekä kaksi kertaa muita vitamiineja ja mineraaleja. Se on myös kaliumrikas ja yksi parasarvoisimpia ruokia markkinoilla. Joten ehkä on aika muuttaa hyvin tunnettu lause niin, että sanomme, ”banaani päivässä pitää lääkärin loitolla!”

www.iseecolor.com/profiles/blog/show