Käännös: Kaikki maissisiirappi sisältää MSG:tä

Natasha Longo, Prevent Disease Waking Times

Heinäkuu 22, 2013

Käsitelty vapaa glutamaattihappo (MSG) on kuolettavaa, ja se on merkitsettömänä sadoissa ruoissa. Yksi ruokateollisuuden pelaamista tempuista on sisällyttää “ei lisättyä natriumglutamaattia (E621)” ruokaselosteisiin. Vaikkei yhtään “ylimääräistä” MSG:tä olisikaan lisätty, sitä on riittävät määrät käsittelyn kautta ja piilotettuna moniin ainesosiin, jotka tekevät tuhoa terveydelle. Yksi noista aineista, jota löydetään monista ruoaista, on maissisiirappi.

Mitä on MSG?

Natriumglutamaatti (MSG) ei ole ravinne, vitamiini tai mineraali, eikä se hyödytä terveyttä. Se osa MSG:stä, joka vaikuttaa negatiivisesti ihmiskehoon, on “glutamaatti” eikä natrium. MSG:n koostumus on tyypillisesti 78 % glutamaattia, 12 % natriumia ja noin 10 % vettä. Mikä tahansa ruokaan lisätty glutamaatti ei ole luonnollisesti ilmenevä. Luonnon glutamaatti kasveissa ja eläimissä tunnetaan L-glutamaattihappona.

Käsitelty vapaa glutamaattihappo (MSG) sisältää sekä L-glutamaattihappoa että D-glutamaattihappoa, ja mukana on myös pyroglutamaattia ja muita epäpuhtauksia. Epäpuhtaudet poikkeavat aloitusmateriaalien ja glutamaattihapon (MSG) tuottoon käytettyjen keinojen mukaan. Vain happohydrolosoidut proteiinit sisältävät mono- ja diklooripropanoleja (jotka ovat karsinogeenisiä), ja vain reaktiomaut sisältävät heterosyklisiä amiineja (jotka ovat myös karsinogeenisiä).

FDA:n määritelmän mukaan käsitelty vapaa glutamaattihappo (MSG) “esiintyy luonnollisesti”, koska perusainesosia esiintyy luonnossa. “Luonnollisesti esiintyvä” ei tarkoita sitä, että lisäainetta käytetään sen luonnollisessa tilassaan. “Luonnollisesti esiintyvä” tarkoittaa vain, että lisäaine sai alkunsa jostain, joka löytyy luonnosta. FDA:n määritelmän mukaan ainesosa “natriumglutamaatti” on luonnollinen. Niin on myös suolahappo. Niin on myös arsenikki. “Luonnollinen”, etenkin rakkaassa ruoateollisuudessamme, ei tarkoita “turvallista.”

Käsiteltyä vapaata glutamaattihappoa (MSG) luodaan, kun proteiini on joko osittain tai täysin rikkoutunut sen koostaviin aminohappoihinsa tai kun glutamaattihappoa eritetään valituista bakteereista. Proteiini voidaan hajottaa sen koostaviin aminohappoihin lukuisilla keinoilla (autolyysillä, hydrolyysillä, entsymolyysillä ja/tai fermentoinnilla). Kun proteiini on rikottu, aminohappoketjut proteiinissa ovat rikottu, ja yksilölliset aminohapot ovat vapautettu. Näitä prosesseja käsitellään ruokatietosanakirjoissa tarkemmin, kun taas artikkeleita glutamaattihaposta ja “natriumglutamaatista” ovat yleisesti kirjoittaneet henkilöt, jotka työskentelevät Ajimoto, Co., Inc.:lle, maailman suurimmalle “natriumglutamaatin” tuottajalle.

Oli joskus niin, että kun jokin ainesosa sisälsi 78 – 79 % käsiteltyä vapaata glutamaattihappoa (MSG) ja tasapaino oli tehty suolasta, kosteudesta ja 1 prosenttiin asti epäpuhtauksista, FDA vaati, että tuotetta kutsuttaisiin “natriumglutamaatiksi” ja että tuotteelle annettaisiin sellainen nimi. FDA vaati, että muut MSG:tä sisältävät ainesosat tunnistettaisiin muilla nimillä kuin “natriumglutamaatti.” FDA ei ole koskaan vaatinut mainintaa tosiasiasta, että ainesosa sisältää käsiteltyä vapaata glutamaattihappoa (MSG).

Siinä missä “natriumglutamaatissa” oleva glutamaattihappo tuotetaan yleensä bakteerikäymisen kautta, glutamaattihappo muissa MSG:tä sisältävissä ainesosissa on tehty kemikaalien (hydrolyysi tai autolyysi), entsyymien (entsymolyysi), käymisen tai monimutkaisen keittoprosessin käytön kautta, jossa reaktiomaut tuotetaan tiettyjen aminohappojen yhdistelmästä, vähentäen sokereita, eläin- tai kasvirasvoja ja öljyjä ja valinnaisia ainesosia, mukaan lukien hydrolosoitu kasviproteiini.

Se on nyt pohjimmiltaan säännöstelemätön, mitä tulee etikettistandardeihin. Etiketissä voi lukea “hiivauute”, “kalsium kaseinaatti” tai “naudanliha-aromi”, mutta tuote silti sisältää vaihtelevia määriä “vapaata” glutamaattihappoa. Tämä tekee asiasta hyvin vaikean kuluttajille, jotka yrittävät välttää sitä. Se on myös hyvin vaarallista niille, jotka kärsivät vakavista reaktioista sille. Monet ihmiset, jotka ovat hyvin herkkiä MSG:lle, kokevat hengityksellisiä, neurologisia, lihasten, ihon, urologisia ja jopa verisuoniston oireita.

Joitakin yleisiä MSG:tä sisältäviä ainesosia: kasviproteiini, hydrolosoitu maissigluteeni, hydrolosoitu herneproteiini, teksturoitu proteiini, autolysoitu hiivauute, autolysoitu kasviproteiini, hiivauute, kalsium kaseinaatti, natriumkaseinaatti, gelatiini, dinatriumguanylaatti, dinatriuminosinaatti, karrageeni, ksantaanikumi, maltodekstriini, luonnollinen aromi, ohramallas, mallasuute, soijaproteiini-isolaatti, ultrapastöroitu soijakastike, vehnäproteiinitiiviste, soijaproteiinitiiviste, vehnäproteiini-isolaatti, proteaasientsyymit, proteiinilla vahvistettu mikä tahansa, entsyymimodifioitu mikä tahansa ja sitruunahappo.

MSG maissisiirapissa 

Kaikki maissisiirappi sisältää jonkin verran käsiteltyä vapaata glutamaattihappoa (MSG). Valmistajat eivät maissisiirappia tehdessään käytä aikaa tai ryhdy kustannuksiin poistamaan kaikkia proteiineja. Jäljelle jäävät proteiinit ovat rikkoutuneet tuotannon aikana, josta seuraa käsitelty vapaa glutamaattihappo. Lopullinen tuote sisältäisi myös vapaata asparagiinihappoa, vapaata fenyylialaniinia ja muiden maissiproteiinissa olevien aminohappojen vapaita muotoja.

“Ei ole olemassa maissisiirappia ilman vapaata glutamaattihappoa, sitä ei ole olemassa, sanoo ruokatiedemies Mae Geraldine. “Se on käsittelyn sivutuote, jonka poistaminen ylittäisi tuotantokustannukset.”

Korkeafruktoosinen maissisiirappi saattaa olla pahempaa natriumglutamaatille herkälle henkilölle kuin pelkkä maissisiirappi, koska entsyymi on lisätty korkeafruktoosiseen maissisiirappiin, rikkoen pidemmälti kaiken siinä olevan proteiinin.

Genes & Nutrition:ssa julkaistu tutkimus kertoo, että korkeafruktoosisen maissisiirapin (HFCS) syönti saattaa kasvattaa erinäisten maksasairauksien riskiä, kuten rasvamaksa, steatohepatiitti, hepaattinen fibroosi ja kirroosin kaltainen maksavaurio.

Aikaisemmat tutkimukset osoittavat, että erinäiset ruokakomponentit, kuten rasva, sokerit ja neonataalinen hoito MSG:n kanssa edistävät maksataudin kehittymistä. Altistuminen HFCS:lle edesauttoi hepaattista fibroosia ja merkkejä maksan toimintahäiriöstä.

MSG maissisiirapissa voi aiheuttaa haitallisia vaikutuksia hypotalamus-aivolisäkejärjestelmään. Se johtaa vatsan limakalvon syövyttäviin ja haavauttaviin vammoihin, kasvaneeseen suolahapon eritykseen sekä lihomiseen.

MSG:n sykli, joka johtaa lihavuuteen:

1. MSG:tä syödään.

2. Solut hypotalamuksen ARC-tumakkeessa, jotka tuottavat dopamiinia ja sääntelevät ruokahalua, tuhoutuvat.

3. Hypotalamuksesta tulee vastustuskykyinen leptiinille.

4. Glutamaatti aktivoi AMPK:n, joka hidastaa aineenvaihduntaa JA halua fyysiselle aktiviteetille (“laiskat hiiret”).

5. Rasvasolut vapauttavat leptiiniä pysäyttääkseen AMPK:n, mutta hypotalamus ei välitä signaalista.

6. Ruokahalu pysyy korkeana ja aktiviteetti on taantunut. Kalorien otto nousee, aineenvaihdunnan kuluttamat kalorit tippuvat ja aktiviteetissa kulutetut kalorit tippuvat.

7. Vaikkakin MSG on aminohappo, antaa se signaalin haimalle vapauttaa insuliinia.

8. Insuliini pudottaa verensokerimme, aiheuttaen kasvaneen näläntunteen ja pakaten samalla liiat kalorit rasvana.

9. Lihavuus.

http://www.wakingtimes.com/2013/07/18/all-corn-syrup-contains-msg/

http://www.fourwinds10.net/siterun_data/health/food/news.php?q=1374683742