KÄÄNNÖS: ’HELLO, CENTRAL!’ YELLOWSTONEN SUPERTULIVUORI (Päivitetty 12. tammikuu 2009)

Postitettu Joulukuu 1, 2008

Patrick H. Bellringer

—– Alkuperäinen Viesti —–
Lähettäjä: T
Vastaanottaja: Patrick Bellringer
Lähetetty: Sunnuntai, Tammikuu 11, 2009 1:25 PM
Aihe: Asiantuntija voisi valehdella…

Olen tutkinut asiaa kunnolla ja vaikuttaa siltä, että monilla ihmisillä,
jotka tutkivat tulivuoria ja Yellowstonea, on todisteita että viimeaikaisten harmonisten maan vavahteluiden tallenteet ovat poistettu USGS sivustolta,
mutta ne ovat siltikin muilla sivustoilla. Maanjäristysparvet ovat hidastuneet jonkin verran, mutta niitä vielä tapahtuu. Ja siellä ei ole mainintaa harmonisista vavahteluista ollenkaan.
Sitten he poistavat ne sivustoilta pian postittamisen jälkeen???

Ok, tämänhetkiset faktat ovat nämä;

1 – Viime 20 vuoden ajan, magmakammio on täyttynyt.

2 – Maanjäristykset maailmanlaajuisesti ovat mittaamattoman suuria!

3 – Järven alla on huomattava pullistuma, jota on tutkittu laajasti viime aikoina.

4 – Viimeaikaiset maanjäristysparvet ovat olleet suoraan järven alla.

5 – Pääasia jota tulisi katsoa järven paikkeilla, on Harmoniset maan vavahtelut, koska se tarkoittaa että magma liikkuu.

Mutta he eivät ole myöntäneet, ettei ole ollut tallenteita näistä sitten 26. joulukuuta. Tallenteet näistä on poistettu USGS sivustolta.

6 – Joten…jos he tietävät näiden olevan harmonisia vavahteluita, miksi he eivät ole kertoneet meille?

7 – Katso elokuva Supervolcano ja näet silmiinpistäviä samankaltaisuuksia siihen mitä nyt on meneillään. Etenkin kohdat, joissa heillä on todisteet, mutta silti eivät hälytä yleisöä ja evakuoi. Tämä siksi, koska he eivät halua elokuvassa nähtyä paniikkia? Se olisi minun arvaukseni.

Minulle on kerrottu, että GF katsovat Yellowstonea tarkkaan, ja sekunnilla jolla se alkaa räjähtämään, he painavat nappia aloittaakseen täysimittaisen evakuaation. Ainoa turvallinen paikka Yellowstonen suuren purkauksen aikana on avaruusaluksilla. Ja he myös sanoivat, että tilanne voi mennä huonoksi.

Luonnollisesti, räjähdys aloittaisi napojen siirtymisen.

T

(Vastaus)

Lähettäjä:  Patrick H. Bellringer
Vastaanottaja:  T
Päiväys:  Tammikuu 11, 2009
Aihe:  Vastaus
Parahin T:

Yellowtonen tulivuoren kaldera kattaa koko Yellowstonen Kansallispuiston sisällä Wyomingissa, USA:ssa. Sitten tallennetun historian, tämä alue on osoittanut monia epävakaisuuden merkkejä. Geologinen tallenne osoittaa, että tämä supertulivuori on räjähtänyt monta kertaa kuuden sadan tuhannen vuoden intervalleissa, viime purkauksen ollessa, arvaa mitä, kuusi sataa tuhatta vuotta sitten!

Eilen sain sanan henkilöltä joka asuu Wyomingissa, joka on seurannut Yellowstonen ”aktiviteettia”, joka sanoi että vaikkakin on keskitalvi ja paljon lunta, joka ei sula alueella, Yellowstone järven veden virtaus Yellowstonen jokeen on kasvanut suuresti, mutta kukaan ei puhu siitä. Tämä osoittaisi, että Yellowstonen järven alla oleva magmakupu on nousussa ja työntää vettä järvestä.

Täällä Rapid City:ssa, South Dakota:ssa, olemme noin kolme sataa ja viisikymmentä mailia Yellowstonesta. Meillä sekä paikallinen että maanlaajuinen T.V. mainostavat (CNN) rohkaisten turisteja tulemaan Yellowstonen kansallispuistoon mahtaviin talviurheiluihin ja luonnonkauneuteen. Puiston Palvelu ei kerro sinulle kuolleista kaloissa Yellowstonen järvessä, jotka ovat kuolleet rikkikaasuihin ja veden lämpötilojen nousuun.

He eivät kerro sinulle karhuista, hirvistä, peuroista ja susista jotka ovat siirtyneet puiston ulkoreunalle, tai kuolleista eläimistä jotka ovat kuolleet tuntemattomista syistä. Puistonvartijat eivät kerro sinulle puiston alueista, jotka ovat suljettu yleisölle kuumien kävelyteiden takia, jossa kenkien pohjat sulavat tiehen. Kaikessa on kyse rahasta ja propagandasta huijata yleisöä.

Geofyysikko Soltec ja hänen miehistönsä Phoenixilla ovat johdossa maan muutoksien valvonnasta. He pitävät hyvin tarkkaan silmällä Yellowstonen Supertulivuorta, ja tietävät hyvin ajoissa etukäteen, kun ”hän räjähtää”. Sen ja napojen siirtymisen kanssa, me olemme poissa täältä! Tiedä vain että kaikki on hyvin, ja planeetan evakuaatio on välitön.

Rakkaudessa ja Valossa,

Patrick H. Bellringer

bellringer@fourwinds10.com

www.fourwinds10.com

1. (Vastaus)
—– Alkuperäinen Viesti —–

Lähettäjä: T
Vastaanottaja: Patrick Bellringer
Lähetetty: Maanantai, Tammikuu 12, 2009 1:32 AM
Aihe: Joulukuu 30. päivä kommentti
Tiedemiehet silmäilevät epätavallista Yellowstonen maanjäristysten parvea
Joulukuu 30, 2008 Kirjoittanut MEAD GRUVER , Associated Press Writer in Space & Earth science / Earth Sciences

(AP) – Yellowstonen kansallispuistoa töytäisi pienien maanjäristysten parvi jo kolmatta täyttä päivää maanantaina, ja tiedemiehet katsoivat tarkkaan nähdäkseen mikäli enemmän kuin 250 järistystä olivat merkki jostain isommasta tulevasta. Pienien maanjäristysten parvet tapahtuvat säännöllisesti Yellowstonessa, mutta on hyvin epätavallista niin monien maanjäristysten tapahtuvan usean päivän ajan, sanoi Robert Smith, geofysiikan professori Utahin yliopistossa.

”Ne eivät todellakaan ole normaaleja,” Smith sanoi. ”Emme ole nähneet tämän voimakkuuksisia tai laajuisia maanjäristyksiä moniin vuosiin.”

Smith ohjaa Yellowstonen Seismic Network:ia, joka operoi seismisiä asemia ympäri puistoa. Hän sanoi, että järistykset ovat olleet asteikolla lähes huomaamattomasta sellaiseen, joka oli vahvuudeltaan 3.8, mikä tapahtui lauantaina. Voimakkuuden 4 maanjäristys kykenee tuottamaan kohtuullista vahinkoa.

”Tämä on aktiivinen vulkaaninen ja tektooninen alue, ja nämä ovat sellaisia asioita joihin meidän täytyy kiinnittää huomiota, Smith sanoi.” Saatamme olla näkemässä jotain edeltävää.

”Voisiko se kehittyä isommaksi siirrokseksi tai johonkin joka liittyy hydrotermaaliseen aktiviteettiin? Me emme tiedä. Se on mitä me olemme täällä tekemässä, valvoa sitä yleisen turvallisuuden nimissä.”

Vahvin tusinoista järistyksistä maanantaina oli voimakkuudeltaan 3.3 maanjäristys pian keskipäivän jälkeen. Kaikki järistykset olivat keskittyneet luoteessa olevaan osaan Yellowstone järveä.

Järven pohjoisosaan asetettu puistonvartija raportoi tunteneensa yhdeksän järistystä 24 tunnin ajan viikonlopulla, edustaja Stacy Vallien mukaan. Vahinkoja ei ollut raportoitu.

”Vaikuttaisi, ettei ole mitään mistä tulisi olla huolestunut,” Vallie sanoi.

Smith sanoi olevan vaikeata sanoa mikä voisi aiheuttaa järistykset. Hän huomautti, että Yellowstone on tulivuoren kaldera, joka purkautui viimeeksi 70,000 vuotta sitten.

Hän sanoi Yellowstonen olevan hyvin geologisesti aktiivinen – ja sen kuuluisat geysirit ja kuumat lähteet ovat muistutus magman altaasta, joka vieläkin on olemassa viidestä 10 mailiin maan alla.

”Se on vain pinnalla oleva ilmentymä valtavasta kuumuuden määrästä, joka vapautuu järjestelmän läpi,” hän sanoi.

Yellowstonella on ollut merkittäviä maanjäristyksiä, kuten myös pieniä viime vuosikymmenillä. Vuonna 1959, 7.5 voimakkuuksinen järistys lähellä Hebgen järveä heti länteen puistosta laukaisi maanvyörymän, joka tappoi 28 ihmistä.

2008 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.

Relevant stories

Quakes shake loose fears about Yellowstone volcano

Swarm of Yellowstone earthquakes doesn’t pose risk, scientists say

More small quakes rattle Yellowstone National Park

Big quakes spark jolts worldwide

Large earthquakes may broadcast warnings, but is anyone tuning in to listen?

www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5hklq5saMBlMynv31EbfNSka-SpOwD95CN8P80

2. (Vastaus)

—– Alkuperäinen Viesti —–

Lähettäjä:  T

Vastaanottaja: Patrick Bellringer

Lähetetty: Maanantai, tammikuu 12, 2009 1:28 AM

Aihe: mielenkiintoinen kommentti yellowstonen luonnosta…
Kommentti sivustolla, hieman huolestuttava.

Lainaus:

Ihmiset täällä Yellowstone-maassa raportoivat outoa eläinten ja ihmisten käyttäytymistä – apeutta, levottomuutta, jne. Myös jotain outoja kohtaamisia villieläinten kanssa, kuten kettu joka ei lopeta haukkumista, lento-oravat hyvin aktiivisia päivänvalossa ja uroshirvi juoksemassa maantietä pitkin (sen olisi pitänyt vaeltaa vuorilta alas viikkoja sitten, mutta se tuli takaisin jostain syystä), harmaakarhut jotka eivät ole talviunilla vielä. Odotan kuulevani puistossa olevilta ystäviltä susista, biisoneista, hirvistä, talvehtivista linnuista, jne. Lisää uuden ulottuvuuden small talkiin – yleensä se on kuinka paljon lunta meillä on, kuinka monta auraa on rikkoutunut, jne.

3. (Vastaus)

—– Alkuperäinen Viesti —–

Lähettäjä: T
Vastaanottaja: Patrick Bellringer
Lähetetty: Monday, January 12, 2009 6:32 AM
Aihe: Yellowstone blogi…

http://scienceblogs.com/gregladen/2009/01/seismic_activity_at_yellowston.php

Lisää kysymyksiä Rufus maallikolta: Lukuisia postauksia muilla sivustoilla väittävät, että Yellowstone järven veden poisvirtaus on kasvanut dramaattisesti viime muutamana päivänä..Onko tämä totta???.Voisiko se ilmaista, että järven alla oleva pullistuma on kasvamassa ja syrjäyttämässä lisää vettä???….Muut postaajat väittävät, että joet vaihtelevissa paikoissa puiston ympärillä näyttävät korkeampia lämpötiloja kuin normaalisti??…..Huomaan että aktiviteetti on todella hiljentynyt Yellowstonessa tänään..Olin teini asumassa Portlandissa kun Mt St Helens räjähti vuonna 1980, (Pystyin oikeastaan näkemään sen kuistiltani Portlandin lounaisilta mäiltä)..Kuten muistan aktiviteetin; höyry & tuhkapilarit ja pullistuman muotoutuminen, alkoivat maaliskuun loppupuolella ja jatkuivat, enemmän tai vähemmän jatkuvasti kunnes toukokuu 14, kun, kuten muistan, aktiviteetti lakkasi…Sitten neljä päivää myöhemmin Vuori räjähti…Onko se normaali kaava räjähtäville purkauksille??.

Kiitos vastauksista aikaisempiin kysymyksiini….

Postannut: Rufus T Firefly | Tammikuu 4, 2009 9:16 PM

Suurin osa postista oli leikattu pois… mitä sanoin, oli että he voivat vain väittää samanaikaisen purkauksen osoittajien puutosta, koska he eivät etsi niitä. Järvellä ei ole kameraa kaasupäästöjen näkemiseksi. Siellä ei ole lämpötilasensoreita kohoumien havaitsemiseksi. He eivät tee batymetrista tutkimusta verratakseen 2003 tutkimusta järven pohjan epämuodostumien havaitsemiseksi. Heidän seismografinsa ovat liian hajaantuneet ratkaistakseen magmakammion epämuodostumia

Postannut: KYAGB | Tammikuu 6, 2009 3:54 PM

Olen löytänyt paikan seuraavalle Super-purkaukselle. Se on Huckleberry Tuff siirros.Ensimmäinen caldera. Se kulkee järven keskiosan läpi, täsmälleen mistä parvi alkoi. Siirroksen päällä on West Thumb laavavirta. Tämä harja on murtunut. Kalderan ensimmäinen kehä risteää myös Sour Creek kuvun kanssa. Seuraava purkaus alkaa heti pohjoiseen järvestä Huckleberry Ridge Tuffin ja Sour Creek halkeamien kanssa.Elephant Back halkeamat myös risteävät alkuperäistä kalderaa. Siirros järven alla sallii veden mennä maanalaisiin akvifereihin. Tämä johtaa geyer järjestelmien sortumiseen, joka vangitsee höyryn kammion huipulle. Järjestelmä on sarjassa kun prosessi alkaa. Linkitä pienimittakaavaiseen kokeeseeni nähdäksesi mitä tapahtuu. Se tapahtuu pian. Itse asiassa se on voinut jo alkaa.

http://www.youtube.com/watch?v=zULevzGwGn0&feature=channel_page

Postannut: Robin Marks | Tammikuu 7, 2990 9:10 AM

Hyvä Pyre,
Pahoittelut hämmennyksestä. Selventääkseni, olen löytänyt täsmällisen sijainnin, jossa seuraava Super-purkaus alkaa. Seuraava Super-purkaus alkaa Huckleberry Ridge Tuff:in mukana, jossa se risteää Sour Creek Dome:n kanssa.

Postannut: Robin Marks | Tammikuu 8, 2009 12:32 AM

”Tiedemiehet tietävät sen kuolettavimpana tulivuorena Maassa. Tiedät sen…Yellowstonena.” — Supertlivuori draamadokumentti, Discovery Channel, 2005
YELLOWSTONE NATIONAL PARK — Pienet maanjäristykset Yellowstone järven alueella voivat muuttaa puiston lämpötilaominaisuuksia, sanoivat Utah:in yliopiston tiedemiehet tällä viikolla. On ollut enemmän kuin 500 maanjäristystä melkein kahden viikon jaksolla, joka alkoi lauantaina, joulukuuta 27. päivä.

Lue täältä:

http://www.islandparknews.net/printatf.php?sid=5643&current_edition=2009-01-02

Postannut: CalderaGal | Tammikuu 8, 2009 1:56 AM

4.  (Vastaus)

—– Alkuperäinen Viesti —–

Lähettäjä: T
Vastaanottaja: Patrick Bellringer
Lähetetty: Maanantai, Tammikuu 12, 2009 6:58 AM
Aihe:: mielenkiintoista

Asiantuntijat katsovat ja luultavasti hörppivät kahviansa, myös

Seismologit ovat nauhoittaneet 900 järistystä

Kirjoittanut BRETT FRENCH

Gazette Henkilökunnasta

Viimeisimmän Yellowstone Tulivuoren Observatorion tiedon mukaan, noin 900 maanjäristystä tapahtui aikavälillä joulukuu 26. ja tammikuu 8. Yellowstonen järven alueella.
Seismologit ovat katsastaneet viisi sataa järistystä. 111 maanjäristyksistä oli suurempia kuin 2.0 ja 18 maanjäristystä suurempia kuin 3.0. Noin 400 pienempää maanjäristystä on vielä katsastamatta.
Suurin maanjäirstys parven aika, joulukuussa 28. päivä, oli vahvuudeltaan 3.9. Yksi mitta jolla seismologit juttelevat maanjäristyksistä ja parvista on kumulatiivinen seisminen hetki, joka on mitta maanjäristyksen energiasta. Kumulatiivinen momentti (kaikkien analysoitujen parvessa olleiden maanjäristysten energia) Yellowstonen järven parvelle on vastaava yhden 4.5 vahvuisen maanjäristyksen kanssa.
Maanjäristykset voimakkuudeltaan vähemmän kuin 3.4 eivät ole yleisesti ihmisten havaittavissa, elleivät järistykset ole hyvin matalia, ja sittenkin vain lähellä episentriä. Perspektiivinä, voimakkuuden 3.4 – 4.5 maanjäristykset ovat usein havaittu ja on monia raportteja havaituista maanjäristyksistä parven aikana. 5 voimakkuuksinen tai suurempi vaaditaan yleensä aiheuttaakseen vahinkoa rakennuksille tai muille rakenteille.

Sen ei tarvitse olla iso järistys, sen vain tarvitsee tehdä epävakaaksi magmakammio!

T

*******

Yellowstone Järven Maanjäristysparven Tiivistelmä 8. tammikuu 2009

Kuva 1. Yellowstone järvi näyttäen viimeaikaisten maanjäristysten sijainnit ja hetket aikavälillä joulukuu 27, 2008 (sininen) – tammiku 8, 2009 (punainen). M 3.0 ja suuremmat maanjäristykset näkyvät tähtinä, pienemmät ympyröinä. Parven aikana, maanjäristysten sijainnit näyttävät liikkuneen pohjoiseen. Lisätietoa maanjäristysten syvyyksistä, katso risteämää X:stä X:ään alapuolella.

Seisminen aktiviteetti Yellowstone järvellä Yellowstonen Kansallispuistossa on kasvanut myöhään joulukuussa 2008. Tammikuun 8, 2009, seisminen aktiviteetti on selvästi vähentynyt (Kuuntele podcastia YVO:n johtavan tiedemiehen kanssa viimeaikaisesta parvesta (podcast with YVO’s Scientist-in-Charge about the recent swarm)). On mahdollista, että parvi on loppunut, vaikkakin paluu aktiviteettiin voi tapahtua, kun aikaisemmat Yellowstonen tämänkokoiset parvet ovat kestäneet kymmenestä päivästä moniin viikkoihin. Parvet ovat yleisiä Yellowstonessa. Viimeinen huomattava parvi tapahtui 2004, ole hyvä ja katso 2004 artikkelimme, Yellowstone Earthquake Swarms lisätiedoksi maanjäristyksista ja parvista Yellowstonessa.
On mahdollista, että parvi on loppunut, vaikkakin paluu aktiviteettiin voi tapahtua, kun aikaisemmat Yellowstonen tämänkokoiset parvet ovat kestäneet kymmenestä päivästä moniin viikkoihin. Parvet ovat yleisiä Yellowstonessa. Viimeinen huomattava parvi tapahtui 2004, ole hyvä ja katso 2004 artikkelimme, Yellowstone Earthquake Swarms lisätiedoksi maanjäristyksista ja parvista Yellowstonessa.

Seismologit jatkavat maanjäristysten katsastamista.

Noin 900 maanjäristystä tapahtui joulukuun 26, 2008 ja tammikuun 8, 2009 välillä Yellowstonen järven alueella. Viisi sataa maanjäristyksistä (sisältäen kaikki suuremmat kuin vahvuudeltaan 2.0) ovat seismologien katsastamia. Oli 111 maanjäristystä voimakkuuksiltaan suurempia kuin 2.0 (> M2.0)ja 18 maanjäristystä > M3.0. Noin 400 pienempää maanjäristystä täytyy vielä katsastaa. [Uusi Usein Kysyttyjä Kysymyksiä maanjäristyksen analyysistä postataan tänne pian]. Suurin maanjäristys parven aikana oli voimakkuudeltaan 3.9 sunnuntaina, joulukuuta 28, 2008. Yksi analyyseistä seismologit käyttävät puhuakseen maanjäristyksistä ja parvista on kumulatiivinen seisminen momentti, joka on mitta maanjäristyksen energiasta. Kumulatiivinen momentti (kaikkien analysoitujen maanjäristysten energia parvessa) Yellowstonen järven parvelle on vastaava yhden 4.5 voimakkuuksisen maanjäristyksen kanssa (katso Kuva 3).
Syvyydet pinnalla oleviin maanjäristys hypokeskuksiin (piste maan sisällä jossa maanjäristysrepeytymä alkaa) ovat vaikeita määritellä tarkasti, elleivät seismiset asemat ole sijoitettu paljon lähemmäksi kuin ne jotka ovat Yellowstone Seismic Network:ssa. Parhailla paikannetuilla maanjäristyksillä on hypokeskukset (syvyydet) 3 – 10 km (1.8 – 6.0 mailia). Joulukuun 26. päivästä läpi tammikuun 2, hypokeskukset näyttävät liikkuneen pohjoiseen, aloittaen kaakosta läheltä Stevenson saarta, monien viimeaikaisten tapahtumien tapahtuessa lähellä Fishing Bridge:ä.

Kuva 2. Yellowstone järven syvyys vastaan sijainti
maanjäristysparvi X:tä X:ään Yellowstone järven kartalla.

Maanjäristykset näkyvät joulukuusta 27, 2008 (sininen) tammikuuhun 8, 2009 (punainen). M 3.0 ja suuremmat maanjäristykset näkyvät tähtinä, pienemmät maanjäristykset näkyvät ympyröinä.
Parvet ovat normaaleja Yellowstonella
Viimeaikainen parvi on helposti yli tavallisen aktiviteetin Yellowstonella. Kuitenkin se ei ole odottamatonta viimeisen 40 vuoden tarkkailun aikana. Maanjäristysparvet Yellowstonen kalderassa ovat tavallisia, voimakkuuksilla silloin tällöin yli 4.0. 1985 parvi kalderan luoteisella kehällä kesti kolme kuukautta, maanjäristysten M4.9 asti ja yli kanssa ja yli 3000 tapahtumaa tallennettu.
Tässä parvessa olevien maanjäristysten voimakkuudet ulottuvat nollasta 3.9:ään. Maanjäristykset, joilla on voimakkuus vähemmän kuin 3.4 eivät ole yleisesti ihmisen tuntemia, elleivät ne ole hyvin matalia ja seisot hyvin lähellä episentrumia (pistettä maan pinnalla hypokeskuksen yllä). Perspektiivinä, 3.4 – 4.5 voimakkuuksiset maanjäristykset tunnetaan yleensä ja on ollut monia raportteja havaituista maanjäristyksistä tämän parven aikana. Voimakkuus 5 tai suurempi vaaditaan yleensä tuottamaan vahinkoa rakennuksille tai muille rakenteille.

Kuva 3. Joukko katsastettuja Yellowstonen järven maanjäristyksiä kuuden tunnin ja kolmen tunnin intervalleissa alkaen 27.12.08 kohti 06.01.09. Vihreä linja vasemmassa kaaviossa antaa kumulatiivisen määrän maanjäristyksiä; jyrkät kallistukset vastaavat maanjäristyksien lukeman kasvamista. Punainen linja oikealla olevassa kaaviossa antaa kumulatiivisen momentin, tai energian; sen terävä kasvu ensimmäisten muutaman päivän aikana on suurten maanjäristysten suuremman lukeman ja niiden isomman energianvapautuksen ansiota. Summattu kumulatiivinen momentti vastaa noin yhden M 4.5 maanjäristyksen energiaa.

Uusi laitteisto salli meidän monitoroida parvea
Paranneltu tulivuori ja seisminen monitorointi Yellowstonella antaa meille paremman kyvyn paikantaa maanjäristyksiä, ymmärtää niiden lähdeprosessi ja tunnistaa seismisen aktiviteetin poikkeavat lähteet. Uusi laitteisto, mukaanlukien maan liikehdinnän täsmälliset mittaukset GPS vastaanottimilla ja kairausreikien rasitusmittari, jonka toimittivat National Science Foundation:in EarthScope ja Continental Dynamics Program ovat käytetty laajalti viime viikon intensiivisen maanjäristysaktiviteetin aikana. Maan liikkeet parven mukana, GPS laitteistolta ottaa viikon tai enemmän viikkoja täydellisesti käsitelläkseen. On mainitsemisen arvoista, että vuonna 2004 Yellowstonen kaldera aloitti kiihtyvän ylösnousun jakson, joka oli mitattu GPS laitteilla, joka oli niin iso kuiin 7 cm/vuosi (2.7 tuumaa/vuosi), kolme kertaa niin nopeasti kuin tallennettu historiassa, mutta on nyt vähentynyt maksiminopeuteen 4cm/vuosi. Tiedemiehet ovat mallintaneet tämän epämuodostuman Yellowstonen magmakammion magmaattisen latautumisen takia ~10km syvyydessä (6 mailia). Parven alue on kohoavan alueen itäisellä puolella. Lisää informaatiota kohoumasta, katso artikkelimme Recent ups and downs of the Yellowstone Caldera.

On olemassa useita syitä maanjäristyksille

Maanjäristykset Yellowstonessa aiheuttaa geologisten tekijöiden yhdistelmä, mukaanlukien: 1) alueellinen stressi yhdistettynä normaaleihin siirroksiin, kuten lähellä oleva (ne jossa laaksot menevät alas suhteessa vuoriin) Teton ja Hebgen Lake siirrokset. 2) magmaattiset liikehdinnät syvyydessä (>7 kms tai 4 mailia), ja 3) hydrotermaalisen nesteen aktiviteetti, joka aiheutuu siitä kun maavesi järjestelmä kuumentuu kiehuvaksi magmaattisen lämmön ansiosta.

Tällä hetkellä, kukaan ei ole huomannut yhtään poikkeavia muutoksia pinnan purkauksissa (kuumat lähteet, kaasun purkaus, jne.).

Jatkamme Yellostonen tulivuoren valvomista

YVO henkilökunta USGS:stä, Utahin yliopistosta ja Yellostonen kansallispuisto jatkavat huolellisesti kaikkien datavirtojen katsastamista, jotka ovat nauhoitettu tosiajassa. Tällä hetkellä, ei ole yhtään syytä uskoa että magma olisi noussut pintatasolle maankuoren sisällä tai että vulkaaninen purkaus olisi todennäköinen. USGS Volcano Alert Level and Aviation Color Code Yellostonelle pysyy Normaalissa ja Vihreänä.

Yellowstonen kansallispuisto arvioi infrastruktuurin lähellä Yellostonen järven pohjoista päätyä määrittääkseen onko yhtän vahinkoa tullut laitoksiin.
Talviset vierailuaktiviteetit ja henkilökunnan toimet eivät ole vaikuttuneet ja jatkavat normaalisti.

Yellowstone Volcano Observatory (YVO) on U.S. Geological Survey:n (USGS), Yellowstonen kansallispuiston ja Utahin yliopiston kumppani vahvistaakseen vulkaanisten ja maanjäristyksien levottomuuksien pitkäaikaista valvontaa Yellowstonen kansallispuiston alueella. Yellowstone on paikka kaikkein suurimpien ja kaikkein monimuotoisimpien luonnollisten lämpöominaisuuksien kokoelmalle ja ensimmäinen kansallispuisto. YVO on yksi viidestä USGS tulivuoriobservatorioista Yhdysvalloissa tieteelle ja yleiselle turvallisuudelle.

Muita mielenkiinnon kohteita

5.  (Vastaus)

—– Alkuperäinen Viesti —–

Lähettäjä: T
Vastaanottaja: Patrick Bellringer
Lähetetty: Monday, January 12, 2009 1:24 AM

Pahaenteinen Kasvu Veden Virrassa Jäätyneeltä Yellostone Järveltä, Kuudennes Vavahtelun Päivä Järven Alla

(Katso Raportti: http://www.ireport.com/docs/DOC-171321

Tämänhetkinen Yellowstonen Supertulivuoren tilanne kulkee melkein samaa juonta pitkin kuin 2005 TV:lle tehty toimintatrilleri Supervolcano Yellowstonen purkauksesta. Ongelma on se, että tämä on todellista. Elokuvassa USGS ja Liittovaltion Hallitus eivät saaneet käsitystä katastrofin tasosta tai potentiaalista. (Katrina x10,000) Lopussa he hautaavat yhteiset päänsä hiekkaan, kunnes oli liian myöhäistä tehdä yhtään rakentavia valmistautumisia.

Tänään, aivan kuten elokuvassa, saamme tiedonmurusia tilannetta valvovalta ryhmältä Yellowstonella, sanoen että tämä on erilaista verrattuna yhteenkään tapahtumaan jonka he ovat nähneet Yellowstonessa aikaisemmin ja he eivät ole varmoja mikä sen aiheuttaa.

Tosiasiat:

Värähtelyparvi jatkuu edelleen kuudetta päivää. Se joskus rauhoittuu muutamaksi tunniksi, mutta kun ajattelet sen olevan ohi, seismografit jälleen kerran aloittavat takomaan pienten värähtelyjen tempoa. Ja kun yhdistettynä muiden häiritsevien merkkien kanssa, kuten veden virtauksen kasvaminen jäätyneeltä Yellowstonen järveltä suoraan värähtelyjen yläpuolella, tiedämme että maa on tullut levottomaksi. Jotain on kiistämättömästi tapahtumassa Yellostonessa.

Tee web haku Yellowstonesta ja näet huolen kuvion useamman viime vuoden aikana uusista ja erilaisista tapahtumista jotka ovat tapahtuneet ja joskus hämmentäneet tiedemiehiä. Kaikki tapahtumat laitettuna yhteen voisivat viitata johonkin joka tapahtuu Yellowstonessa.

Tosiasia on että nyt jotain tapahtuu; maanjäristysparvet tätä kokoluokkaa ja kestoa tiedetyissä tulivuorissa usein ennakoivat tapahtumia näissä tulivuorissa. .

Mahtava lainaus elokuvasta Supervolcano oli Michael Riley esittämässä Richard ’Rick’ Liebermania

”Kun Vesuvius purkautui, Pompeijin ihmiset pysyivät kodeissaan, kuinka me tiedämme sen, Ken?”

http://www.ireport.com/docs/DOC-171321

6. (Vastaus)

—– Alkuperäinen Viesti —–

Lähettäjä: T
Vastaanottaja: Patrick Bellringer
Lähetetty: Monday, January 12, 2009 7:09 AM
Aihe: lisää mielenkiintoisia faktoja! Yellowstone

Alaskan järistys muutti Yellostonen hydrotermaalista järjestelmää
Kesäkuu 9, 2004
Voimakas maanjäristys joka järisytti Alaskaa vuonna 2002 ei laukaissut vain pieniä maanjäristyksiä melkein 2,000 mailia Wyomingin Yellostonen kansallispuistosta, mutta muutti myös joiden Yellowstonen geysireiden ja kuumien lähteiden ajoituksia ja käyttäytymistä, uuden tutkimuksen mukaan joka oli julkaistu Geology:n kesäkuun numerossa.

”Emme odottaneet näkevämme näitä pitkittyneitä muutoksia hydrotermaalisessa järjestelmässä,” sanoin Utah:in yliopiston seismologisti ja tutkimuksen tekijäkumppani Robert B. Smith.

Siinä missä muut isot järistykset ovat muuttaneet läheisten geysireiden ja kuumien lähteiden aktiivisuutta, Denali siirroksen maanjäristys marraskuussa 3, 2002 Alaskassa on ensimmäinen tiedossa oleva, joka on muuttanut hydrotermaalisten ominaisuuksien käyttäytymistä kaukana. 7.9 voimakkuuksinen järistys oli yksi vahvimpia sen tyyppisiä P-Amerikassa viime 150 vuoden ajalta.

18 tunnin sisällä Denali maanjäristyksestä, tiedemiehet Utah:in yliopiston seismografisissa asemissa raportoivat, että suuri tärähdys oli laukaisuut enemmän kuin 200 pienempää järistystä Yellowstonessa.

Smith sanoi laukaistujen Yellowstonen järistysten olevan lukumäärältään enemmän kuin 1,000 viikon sisällä Denalin järistyksestä — jos luku sisältää pienet värähtelyt jotka eivät olleet ”paikannettu” (esim., niiden episentrumit ja syvyydet eivät olleet määritelty). Järistykset mittautuivat voimakkuuksissa miinus 0.5:stä hiukan alle 3.0, Smithin mukaan. (Pienillä järistyksillä on negatiiviset voimakkuudet koska tänäpäivän seisminen laitteisto voi havaita pienempiä järistyksiä kuin mitä oli mahdollista kun logaritminen voimakkuusskaala oli laadittu.)

Suurin osa laukaistuista järistyksistä olivat keskittyneet lähelle geysireitä ja kuumia lähteitä.

Voimakkaat maanjäristykset seismisinä ja geotermaalisina laukaisijoina

Tiedemiehet kerran uskoivat, että maanjäristys yhdessä sijainnissa ei voisi laukaista maanjäristystä kaukana muualla. Tämä uskomus oli hajotettu vuonna 1992 kun 7.3 voimakkuuksinen Landersin maanjäristys Kalifornian Mojave aavikolla laukaisi järistysten parven enemmän kuin 800 mailin päässä Yellowstonessa, kuten myös muita värähtelyjä lähellä Mammoth Lakes:ia, Kalifornia ja Yucca vuoria, Nev.

Voimakkuuden 7.5 Hebgen Lake, Mont. Järistys luoteeseen Yellowstonesta — 1959 tapahtuma joka tappoi 28 ihmistä — laukaisi muutoksia Yellowstonen geysireissä ja kuumissa lähteissä, jotain joka ei ollut odottamatonta niin voimakkaalle järistykselle lähistöllä.

Denalin siirros repesi sellaiseen suuntaan — luoteesta kaakkoon — että sen energian kova isku ja sen voimakkaat pinta-aallot olivat tähdätty kaakkoon kohti Yellowstonea, Smith osoitti. Tuloksena, rasitukset väreillen maan läpi Yellowstoneen olivat 200 – 300 kertaa suurempia kuin jos Denalin järistyksen aallot olisivat suunnattu muualle, hän sanoi.

Kun Denalin järistyksen pinta-aallot saapuivat Yellowstoneen, muutokset hydrotermaalisessa toiminnassa olivat ensimmäiseksi havaittu 100 Spring Plain kuumavesilähde järjestelmässä Norris Geyser Basin:ssa.

”Useat pienet kuumat lähteet, joiden ei tiedetä geysiroineen aiemmin, yhtäkkiä syöksyivät voimakkaaseen kuohahdukseen purkautuen niin korkealle kuin metrin korkeuteen (noin 39 tuumaa),” Smith ja kolleegat kirjoittivat Geology:ssa. ”Lämpötila yhdessä näistä lähteistä nousi nopeasti noin 42 asteesta 93 asteeseen Celsiusta (noin 108 – 199 astetta Fahrenheit)” ja tulivat paljon vähemmän happoisiksi kuin normaali. ”Samalla alueella, toinen kuuma lähde joka oli yleensä kirkas, näytti mutaista, sumeaa vettä.”

Lisäksi, jotkut geysirit purkautuivat tiheämmin kuin normaalisti, kun toiset purkautuivat harvemmin.

Yellowstonessa on enemmän kuin 10,000 geysiriä, kuumia lähteitä ja fumaroleja (höyryaukkoja) ja tiedemiehet valvoivat kuinka usein 22 geysireistä purkautui 2002-2003 talven aikana. Kahdeksan 22:sta ”näytti huomattavia muutoksia purkausväleissä” Denalin järistyksen jälkeen, 10 ei näyttänyt merkittäviä muutoksia ja muut neljä olivat liian epäsäännöllisiä purkauksien ajoituksessa määrittääkseen oliko järistys muuttanut niitä, tutkijat kirjoittivat.

Geysirit jotka purkautuivat useammin seuraten Denalin järistystä sisälsivät Daisy:n, Depression:in, Plume:n ja Riversiden geysirit Upper Geysir Basin:ssa ja Pink Geyser Lower Geyser Basin:ssa. Geysirit jotka purkautuivat vähemmän usein Denalin järistyksen jälkeen sisälsivät Castle ja Plate geysirit Upper Geyser Basin:ssa ja Lone Pine Geysir:in West Thumb Basin:ssa.

Suurin osa geysireistä palasi normaaliin ajoitukseen päivistä kuukausiin Denalin järistyksen jälkeen.
Mielenkiintoisesti, geysirit jotka olivat vaikuttuneet aiemmista lähistöllä olevista maanjäristyksistä — kaikkein huomattavimmin Old Faithful ja Grand Geyser Upper Geyser Basin:ssa — eivät olleet vaikuttuneet Denalin maanjäristyksestä.

Kuinka Denalin järistys sytytti Yellowstonen aktiviteetin

Vahvojen pinta-aaltojen sijasta Denalin järistyksestä, itsenäisesti laukaisten Yellowstonen pienet järistykset ja muutokset geyserien toiminnassa, Smith uskoo Denalin järistyksen aaltojen vaikuttaneen geysireihin muuttamalla veden painetta maanalaisissa kanavissa tai ”putkissa” jotka ruokkivat geysireitä. Sellaiset muutokset — jotka joissain tapauksissa olisivat saaneet kuuman veden ”välähtämään” räjähdysmäisesti höyryksi — olisi muuttanut painetta viereisillä siirroksilla, laukaisten pieniä maanjäristyksiä lähistöllä. Tämä voisi selittää miksi järistykset olivat ryhmittyneet geysir altaiden ympärille.

Tutkijat uskoavt että kun Denalin järistykset aallot väreilivät Yellowstonen läpi, ne tärisyttivät hölliä mineraaleja jotka olivat sulkeneet joitain maanalaisia kuumavesikanavia, aiheuttaen joidenkin geysireiden purkautumisen useammin ja toisten harvemmin.

Joissain tapauksissa, se salli ylikuumentuneen, paineistetun veden virrata vapaammin tehden geysirit purkaantua useammin. Muissa tapauksissa, maanalaisen mineraalitiivisteiden hajoaminen suurensi geysireitä ruokkivien kanavien kokoa, vähentäen vedenpainetta joten ne geysirit purkautuivat harvemmin. Smith spekuloi, että silti muut geysirit pysyivät muuttumattomina koska niilä ei ollut tukahdutettua kaasua ja vedenpainetta ja eivät olleet vaikuttuneet Denalin järistyksen pinta-aalloista.

Denalin järistys tuotti myös huomattavia vesiaaltoja Seatteln Lake Union:ssa, Louisianan Lake Pontchartrain:ssa ja East Coast:in uima-altaissa. Se laukaisi pieniä järistyksiä Kalifornian Geysers:in geotermaalisella alueella pohjoiseen San Franciscosta ja itäisellä Kalifornian Long Valley:lla, joka, kuten Yellowstone, on kaldera, tai jättimäinen vulkaaninen kraateri jonka ovat luoneet kataklysmiset esihistorialliset tulivuorenpurkaukset.

Denalin järistys laukaisi myös muutaman pienen järistyksen Utah:ssa. Smith sanoi että on mahdollista, että jotkut noista järistyksistä tapahtuivat lähellä vähän tiedettyjä kuumia lähteitä Wasatchin siirroksen paikkeilla, Wasatch Range:n perustalla.

Se tosiasia, että Denalin järistys laukaisi geysirien ja kuumien lähteiden muutoksia Yellowstonessa, nostaa mielenkiintoisen kysymyksen: ”Voisiko suuret maanjäristykset lähempänä Yellowstonea laukaista hydrotermaalisia räjähdyksiä?”
Sellainen höyry-ja-kuumavesi räjähdykset esihistorian aikaan räjäytti reiän, joka on nyt Mary’s Bay Yellowstonen järvellä. Yksi sellainen räjähdys tapahtui noin joka 1,000 vuosi sen jälkeen kun jäätiköt vetäytyivät Yellowstonesta noin 14,000 vuotta sitten.

Kuitenkin, ei ole todisteita esihistoriallisesta järistyksestä, joka olisi laukaissut nuo räjähdykset. Sellaisia räjähdyksiä ei ollut laukaissut viomakkuuden 7.5 Hebgen Lake, Mont. Järistys vuonna 1959 tai voimakkuuden 7.3 Borah Peak, Idaho 1983 järistys.

Joka tapauksessa, suuri järistys Yellowstonea lähellä, sen pinta-aallot tähdättynä oikealla tavalla, kuvitellusti voisi ”aiheuttaa suuria hydrotermaalisia purkauksia,” sanoi Smith.

Tämä artikkeli pohjautuu uutisjulkaisuun Utahin yliopistosta.

http://www.cyberwest.com/cw23/alaska…lowstone.shtml

7. (Vastaus)

—– Alkuperäinen Viesti —–

Lähettäjä: T
Vastaanottaja: Patrick Bellringer
Lähetetty: Monday, January 12, 2009 1:18 AM
Aihe: En voi kopioida ja liimata kaaviota..

Yellowstonen Harmoniset Värähtelyt Aiheuttavat Nostoa Yellowstonen Järven Alla

Katselma värähtelyparvista Yellowstonen järven alla ja Lake Outflow data näyttävät korrelaation Harmonisten Värähtelyjen jaksojen ja järvestä virtaavan veden määrän välillä.

Tämä korrelaatio voisi tarkoittaa, että maan epämuodostuminen (nouseminen) syntyy Yellowstonen järven alla suorana tuloksena meneillä olleista maanjäristyksistä ja harmonisista värähtelyistä sitten Joulukuun 26:nen päivän.

****(Kaikki datalaitteet, veden virtaus ja seisminen jatkaivat datan syöttöä myöhään tänä iltapäivänä, per ilmoitus ne olivat offline useamman tunnin ajan)*****

On myös mielenkiintoista huomata, että Utahin yliopisto ja USGS aloittivat ottamaan nettiraportit monista seismografeista Yellowstonesta offline eilen iltapäivällä, jotta yleisö ei voisi enää nähdä niitä.

Katso kaavio osoitteessa: http://www.ireport.com/docs/DOC-172706

8. (Vastaus)

—– Alkuperäinen Viesti —–

Lähettäjä: Jane De
Vastaanottaja: Patrick Bellringer
Lähetetty: Maanantai, Tammikuu 12, 2009 12:38 PM
Aihe: Nämä olivat poistettu USGS:stä…

Brandon sanoi…
Harmoniset värähtelyt ovat alkaneet näyttäytyä taas tänäiltana (1-1-2009).

Katso seismografia YML_EHZ_WY ( Mary Lake, Yellowstone Park, WY ):

http://www.seis.utah.edu/helicorder/heli/yellowstone/Uuss.YML_EHZ_WY.2009010100.gif

Jotkut ihmiset käyttävät perustelua, että paljon isompi parvi tapahtui 1985 ja ei ollut purkausta.

Kuitenkin, olisinko oikeassa sanomalla että he eivät näkeneet harmonisia värähtelyitä JA ne tapahtuiat kaikana järvestä siirroslinjan lähellä ja siispä, ne tilanteet ovat erilaiset?

2:03 AM

Elizabeth Prata sanoi…

Olen samaa mieltä, nämä myös näyttävät harmonisilta:

http://mbmgquake.mtech.edu/earthworm/wavef_disp/RLMT_BHZ_US.2009010200.gif

ja se vähä mitä tiedän luettuani tätä mutta olematta tiedemies: kyllä, parvi on epätavallisen pinnallinen, epätavallisen voimakas, epätavallisen pitkäkestoinen ja sen mukana on nyt harmoniset. Lisäksi pullistuma on kasvanut korkeudessa kolme tuumaa vuodessa viime kolmen vuoden ajan, kun aiemmin se ei ollut noussut lainkaan.

9:44 AM

ShropshireLass sanoi…

Hei Elizabeth

Hienoa nähdä että jotkut meistä pysyvät varuillaan mahdollisuuksista.

Mielenkiintoisesti, on myös epänormaalia toimintaa noin 40 mailia etelään Flagg Ranchin järvestä. Tämä on ainoa monitori Tetonin alueella joka näyttää aktiviteettia.

http://quake.utah.edu/helicorder/heli/teton/Uuss.FLWY_SHZ_IW.2009010200.gif

Datan arvioinnin seismisen voimakkuuden perustella jälkeen, hyvin selkeä kuva nousee hiljaista alueista, joissa ei ole melkein yhtään aktiviteettia pohjoisessa ja itäisessä osassa kalderaa ja korkean seismisen aktiviteetin alueella (jatkuvat harmoniset värähtelyt, pieni intervalli) monitoreissa kaikkialla ympäri järven reunaa, kulkien etelään Flagg Ranchiin, ulottuen luoteeseen hieman kalderan alapuolelle ja koilliseen, taas hieman kalderasta ulospäin. Keskiverron aktiviteetin alueet ovat, kuten odotettu, yleensä korkean ja matalan aktiviteetin alueiden välillä. KAIKKI monitorit kalderan sisällä näyttävät ”kuumaa” tai ”keskivertoa” aktiviteettia.

MIKSI ei ole ennaltaehkäiseviä evakuaatioita käynnissä, edes puistosta itsestään? Raportoin Englannista. Kolleegani ovat yhtä huolestuneita kuin minä olen. Meillä EI ole mediaraportteja näistä tapahtumista täällä. En voi uskoa tätä!

Olemme JUURI nähneet uuden parven järistyksiä, 3 järistystä 3.0 ja korkeampia 11 minuutin sisällä.

Katso tämä linkki:
http://www.seis.utah.edu/req2webdir/recenteqs/Maps/Yellowstone.html

Katso järistyslistaa alhaalla. Ne näyttävät menevän pinnallisemmiksi. Magma liikkuu, mahdollisesti ylöspäin.

Katsoen datanauhoittimia henkeä pidättäen ja HYVIN hikisillä kämmenillä..

YELLOWSTONE JÄRVI

http://www.quake.utah.edu/helicorder/heli/yellowstone/Uuss.LKWY_SHZ_US.2009010200.gif

MARY LAKE

http://www.quake.utah.edu/helicorder/heli/yellowstone/Uuss.YML_EHZ_WY.2009010200.gif

FLAGG RANCH 40KM ETELÄÄN YELLOWSTONEN JÄRVELTÄ

http://quake.utah.edu/helicorder/heli/teton/Uuss.FLWY_SHZ_IW.2009010200.gif

Paina ”Päivitä sivu” joka 10:s minuutti tjsp. Päivityksille.

Nämä OVAT harmonisia värähtelyitä. Magma liikkuu järven alla.

Minä, ollen yksi, olen äärimmäisen huolestunut.

2:21 PM