KÄÄNNÖS: Eteeriset Öljyt ja Bakteerit

Dr. Jean Valnet, MD, hyvin tunnettu ranskalainen lääketieteen tutkija ja eteeristen öljyjen ekspertti osoittaa, että eteerinen öljy timjamista tuhoaa kirjaimellisesti pernaruttobasillin, lavantautibasillin, räkätautibasillin, stafylokokin, kurkkumätäbasillin, meningokokin ja Kochsin basillin, joka on tuberkuloosihaavoista vastuussa oleva bakteeri!

Hän jälleen osoittaa, ”Sitruunan esanssia ei päihitä mikään sen antiseptisissä ja bakteereja tappavissa ominaisuuksissa. Morelin ja Rochaixin työt ovat havainnollistaneet, että sitruunaesanssin höyryt yksinään neutralisoivat meningokokin 15 minuutissa, pilkkukuumebasillin alle tunnissa, pneumokokin 1-3 tunnissa, stafylokokin kahdessa tunnissa ja hemolyyttisen streptokokin kolmesta kahteentoista tunnissa. Käytettynä suoraan, eteerinen öljy itsessään neutralisoi pilkkukuumebasillin ja stafylokokin vain viidessä minuutissa ja kurkkumätäbasillin vain 20 minuutissa.”

Ranskassa tehdyissä testeissä ranskan poliisin toksikologialaboratorion ohjaajan Professori Griffonin suorittamana eteeristen öljyjen sekoituksen antiseptinen vaikutus—mukaanlukien mänty, timjami, piparminttu, laventeli, rosmariini, mausteneilikka ja kaneli—oli tutkittu testatakseen öljyjen kykyä puhdistaa ilmaa haitallisesta tauteja aiheuttavista bakteereista. Aluksi professori Griffon asetti muutaman petrimaljan suunnilleen 15cm maasta avoimeen huoneeseen, antaakseen niiden olla 24 tuntia ja taudinaiheuttajien kerääntyessä luonnollisesti, kun ne laskeutuivat avoimiin petriastioihin. 24 tunnin jälkeen hän analysoi astiat, löytääkseen niistä 210 yhdyskuntaa erilaisia mikrobeja, sisältäen useita homeita ja stafylokokkia. Sitten hän ruiskutti eteeristen öljyjen sekoitusta aerosolin muodossa huoneen ilmaan. Vain 15 minuutin jälkeen, vain 14 mikro-organismien yhdyskuntaa alkuperäisestä 210:stä oli elossa. 30 minuutin jälkeen, vain NELJÄ yhdyskuntaa alkuperäisestä 210:stä oli jäljellä. On tärkeää, että KAIKKI potentiaalisesti haitallinen tauteja aiheuttava home ja stafylokokki oli kuollut ensimmäisten 30 minuutin aikana, 3) Piparminttu–Tiedetään dramaattisesti ja nopeasti parantavan mielen terävyyttä ja valppautta, voittaa uupumusta, rauhoittaa hengityselimiä, helpottaa pahoinvointia, kuumetta ja oksentelua ja nopeasti laittaa stopin happoiselle ruokasulatushäiriölle ja närästykselle. Se myös tappaa sisäelinloiset kuin myös stafylokokin, tuberkuloosibasillin ja lukemattomat muut patogeeniset mikro-organismit. Sekoitettuna se puhdistaa ilman ja veden, ja sen tiedetään myös olevan mieto sukuviettiä kiihottava aine, auttaen helpottamaan impotenssia. Piparminttua käytetään myös usein astman, keuhkoputkentulehduksen ja poskiontelotulehduksen kanssa, ja se on tunnettu kipua lievittävistä ominaisuuksistaan.

**Ylläoleva oli otettu Biotechin Raportista

Lääkärit eivät voi välttämättä pysäyttää stafylokokkia, mutta sinä voit. Yksinkertaisen öljyjen seoksen sisältäen mausteneilikkaa, sitruunaa, kanelia, eukalyptusta ja rosmariinia löydettiin kliinisissä tutkimuksissa dramaattisesti estävän monen muotoisten bakteerien kasvun…MUKAANLUKIEN stafylokokki.

Vuosittaisessa tutkimusraportissaan vuonna 1996, Weber State University mainitsi 19 öljyä, jotka osoittivat 100% tappoprosentin T7 faagia vastaan ja kolme öljyä, jotka osoittivat 100% tappoprosentin stafylokokki faagia vastaan. Maailmassa, joka on niin paljon tauteja täynnä, tämänkaltaisen tiedon pitäisi tehdä eteeriset öljyt ENSISIJAISEN TÄRKEÄKSI asiaksi sinulle ja perheellesi. Ne voivat kirjaimellisesti pelastaa elämäsi joku päivä.

Kirjassaan The Practice of Aromatherapy, Jean Valnet kuvailee, kuinka oreganon öljy on tarpeeksi tehokasta viemäriveden steriloimiseen! Vuonna 1995 kreikkalaiset tutkijat Thessalonikin yliopistossa havaitsivat, että 1/4000 laimennus tuoreesta ja villistä oreganoöljystä steriloi septistä vettä.

Jopa hyvin laimennettujen oreganoöljytiivisteiden havaittiin olevan ”äärimmäisen bakteereja tappavia” 8:aa bakteerilajiketta vastaan, mukaanlukien e coli, salmonella ja stafylokokki. Cornell University:n tutkimus näytti sen olevan tehokas kolmeakymmentä eri taudinaiheuttajaa vastaan. Tennessee University:n tutkimus havaitsi oreganon öljyn olevan hyödyllinen yhdeksästä eri ruoasta peräisin olevaa haitallista mikrobia vastaan. Hollannissa tiedemiehet havaitsivat, että karvakroli, yksi oreganon ainesosista, teki loistavaa työtä estäen ruokaperäistä basillibakteeria.

DR NANCY SNYDERMAN (VO) Noble teki kokeita bakteerilla nimeltä stafilokokki aureus. Stafi on hyvin yleinen bakteeri, joka elää ihollamme ja yleensä ei aiheuta ongelmia. Mutta jos se pääsee verenkiertoon, sanotaan vaikka haavan tai leikkauksen kautta, stafi voi hyvin nopeasti vahingoittaa sydäntä, keuhkoja, aivoja tai myrkyttää koko elimistön. Stafi kulkeutuu myös helposti kosketuksen kautta. Sitä löytyy ovista, kaiteista, tiskeiltä, jne. Mikä teki Noblen stafin lajikkeesta niin merkillisen ja niin pelottavan, oli se, että se oli vastustuskykyinen kaikkein voimakkaimmalle olemassa olevalle antibiootille, lääkkeelle nimeltä vancomycin.

”Oreganon lehdistä puristettu öljy, joka sisältää aktiivisen ainesosan karvakrolin, voi olla toimiva hoito joskus lääkkeille vastustuskykyisiä bakteeri-infektioita vastaan. Georgetown University:n tutkijat ovat havainneet että oreganon öljy näyttää lieventävän infektiota yhtä tehokkaasti kuin perinteiset antibiootit. Oreganon öljyn suhteellisen matalina annoksina havaittiin olevan tehokas Stafilokokki bakteeria vastaan, ja sen taudinaiheuttajia tappavat ominaisuudet olivat verrattavissa antibioottilääkkeisiin, kuten streptomycin, penisilliini ja vancomycin.” [Science Daily 10/11/2001]

Nämä löydökset esitteli Harry G. Preuss, MD, fysiologian ja biofysiikan professori, Georgetown University:sta, American College of Nutrition:in vuosittaisessa tapaamisessa Orlandossa, Floridassa.

Aiemmin tänä vuonna Tennessee University:n Department of Food Science raportoi, että erilaisten kasviöljyjen mukana oreganon öljy esitti suurimman antibakteerisen kyvyn yleisiä patogeenisia taudinaiheuttajia vastaan, kuten stafi, e. coli ja listeria.” [Journal Food Protection, Volume 64, July 2001]

Methicillin-vastustuskykyisen stafylokokin herkkyys teepuuöljylle ja mupirocin J Antimicrob Chemother:lle 1999; 43: 427-428 G. K. F. Elsom* and D. Hide

Department of Life Sciences, University of East London, Romford Road, London E15 4LZ,UK
Sir,

Eteeristen öljyjen kasviperäiset antimikrobiset ominaisuudet ovat tunnistettu vuosisatojen ajan. Carson & Riley näyttivät, että melaleuca alternifoliasta saadun teepuuöljyn antimikrobiset aktiviteetit ovat ominaisia sen hiilivety- ja terpeeniainesosille, mukaanlukien terpinen – 4-ol, -terpineol ja linaloli.

Stafylokokin metisilliiniä vastustavien (MRSA) lajikkeiden yleisyyden kasvaessa taudinaiheuttajina sekä sairaaloissa että yhteisössä, kantajan tilan perinpohjaisesta hävittämisestä on tullut tärkeä kontrollikeino. Mupirocin on laajalti käytetty tähän tarkoitukseen, mutta viime aikoina on ollut raportteja kliinisistä MRSA:n eristeistä näyttäen korkeaa tai matalaa vastustamista sille. Tämä on kannustanut vaihtoehtoisten vaikuttavien aineiden etsintään, joka on laajentunut luonnon öljyihin. Tämänhetkinen tutkimus oli pantu alkuun teepuuöljyn in vitro aktiviteettien arvioimiseksi, ja mupirocinia vastaan tehty 100 viimeaikaista MRSA:n eristettä.

Teepuuöljy (erä nro. 3691) oli saatu Thursday Plantation Laboratories Ltd:lta (Ballina, NSW, Australia); erä noudatti International Standard (ISO 4730) sääntöjä, että 1,8-sineoli sisältö oli 15% ja terpiini-4-ol sisältö oli 30%. Mupirocinin toimitti SmithKline Beecham Pharmaceuticals Ltd (Harlow, UK). MRSA:n lajikkeet olivat 100 ei-toistettuja kliinisiä eristeitä kerätty laboratorioista läpi Englannin, ja Walesin. S. aureus NCTC 7447 oli käytetty kontrolliin.

Teepuuöljyn lajikkeiden ja mupirocinin herkkyys oli määritelty amicrobroth laimennus menetelmällä, jonka oli kuvaillut aiemmin Carson ja muut, paitsi että välikappaleena oli käytetty ravinnekeittoa (Oxoid, Basingstoke, UK); välikappaletta oli täydennetty 0.1% Tween 80:lla (Sigma Aldrich Ltd, Poole, UK), kun herkkyys teepuuöljyyn oli määritelty. Tuplaavat laimennukset olivat suoritettu 96-well microtitre plates:lla (Greiner Laboratories Ltd, Dursley, UK), antaen teepuuöljy tiivisteitä skaalalla 0.039% – 2.5% (v/v) ja mupirocin tiivisteitä skaalalla 0.25 mg/L – 2048 mg/L. Yön yli ollut viljelmä jokaisesta eristeestä oli säädetty ja rokotettu [suom? wells]:hin antaakseen c. 2.5 x 10 9 cfu/L sisältäviä jännitteitä. Plates:it olivat haudottu ilmassa 24 tunnin ajan 30°C (valittu öljyjen korkeammissa lämpötiloissa haihtuvuuden takia). MIC:it olivat luettu ohjelmoitavalla microtitre plate reader:lla (Titertek Multiscan, Flow Laboratories, High Wycombe, UK) 540 nm:ssa. MBC:t olivat määritelty vetämällä 5 µL aliquotseja wellsistä, joissa ei ollut nähtävää kasvua ja rokotettu 100 µL ravinnekeittoa täydennettynä 0.1% Tween 80 kanssa microtitre wells:ssa. Laatat olivat haudottu 30°C 24 h ajan ja skannattu microtitre plate readerilla. Tämä MIC:ien ja MBC:ien määrittelemisen keino oli valittu, koska se pääsee yli teepuuöljyn estävästä siirtymäefektistä, mikä voi olla ongelma käyttäessä keinoja, joihin liittyy käyttökelpoisten laskujen määrittäminen.

Teepuuöljyn mediaani MIC MRSA eristeille oli 0.32% (skaala, 0.16-0.32%), missä mediaani MBC oli 0.64% (skaala, 0.32-1.25%); mediaani MIC putosi aiemmin julkaistujen arvojen alueelle. Mupirocinin mediaani MIC oli 16 mg/L (skaala, 2->2048 mg/L) ja mediaani MBC oli 32 mg/L (skaala, 4->2048 mg/L). Poupardin määritelmän mukaan viisi 23% MRSA:n lajikkeista olivat luokiteltu alttiita mupirocinille, 45% näyttäen matalatasoista resistanssia ja 32% korkeatasoista resistanssia. Eristeet näyttivät huomattavan tasaista herkkyyttä teepuuöljylle, missä MIC:in ja MBC:n mupirocinin skaalat olivat paljon laajemmat. Ei ollut eroa eristeillä, jotka olivat herkkiä tai vastustuskykyisiä tomupirocinille, niiden herkkyydellä teepuuöljy-datalle, jotka ovat yhtä Carsonin vastaavien ja muiden kanssa.

MRSA:n osa eristeistä, jotka ovat vastustuskykyisiä mupirocinin lisäyksille, ajankohtaiset vaikuttavat aineet, kuten vaihtoehtoisena MRSA:n kantajan hävittäjänä toimiva teepuuöljy, omaksuvat suuremman tärkeyden. Kuitenkin, kuten Nelson on jo osoittanut, teepuuöljyn ja muiden eteeristen öljyjen laajalti levinnyt käyttö ali-ehkäisevinä määrinä kosmetiikassa ja muissa ajankohtaisissa resepteissä voisivat heikentää näiden yhdistelmien potentiaalisia tehokkuuksia antiseptisinä aineina.

Viitteet:

1. Nelson, R. R. S. (1997). In-vitro activities of five plant essential oils against methicillin-resistant Staphylococcus aureus and vancomycin-resistant Enterococcus faecium. Journal of Antimicrobial Chemotherapy 40, 305-6.[Free Full Text]

2. Carson, C. F. & Riley, T. V. (1995). Antimicrobial activity of the major components of the essential oil of Melaleuca alternifolia.

Journal of Applied Bacteriology 78, 264-9.[ISI][Medline]

3. Eltringham, I. (1997). Mupirocin resistance and methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA). Journal of Hospital Infection 35, 1-8.[ISI][Medline]

4. Miller, M. A., Dascal, A., Portnoy, J. & Mendelson, J. (1996). Development of mupirocinresistance among methicillin-resistant Staphylococcus aureus after widespread use of nasal mupirocin ointment. Infection Control and Hospital Epidemiology 17, 811-3.[ISI][Medline]

5. Poupard, J. A. (1995). Update on mupirocin resistance. Journal of Chemotherapy 7, Suppl. 3, 71-4.[ISI][Medline]

6. Carson, C. F., Cookson, B. D., Farrelly, H. D. & Riley, T. V. (1995). Susceptibility of methicillin-resistant Staphylococcus aureus to the essential oil of Melaleuca alternifolia. Journal of Antimicrobial Chemotherapy 35, 421-4.[Abstract]

Laajan kirjon anti-mikrobi tehokkuuden aineiden kanssa on timol timjamista. 50 eteerisestä kasviöljystä, joita Deans ja Richie (1987) oli tutkinut, timjamiöljy oli kaikkein
ehkäisevintä 25 bakteerisukua vastaan. Eugenolissa, suuri ainesosa mausteneilikkaöljyssä, on huomattava antimikrobiaktiviteetti. Farabood yms. raportoivat, että rosmariinimausteuute ehkäisee merkittävästi s. typhimuriumin ja stafylokokin kasvua.

–Georgian Yliopisto

Eteerisiä öljyjä, kuten timjamia, mentolia ja eukalyptolia (olennainen elementti eucalyptus radiata:ssa), on käytetty suuvesissä yli 100 vuotta. Nämä ainesosat ovat dokumentoitu antimikrobiaalisiksi laboratoriotesteissä. Mikro-organismien ja plakin muodostumisen tieteellisen yhteistoiminnan ja epäillyn karieshaavojen (hammasmätä) ja ientulehduksen kanssa, eteeristen öljyjen efekti näissä prosesseissa saa uutta mielenkiintoa.

–Kosmeettisten Kemistien Yhdistyksen lehti

133:n eteerisen öljyn höyryt olivat esitelty in vitro antimikrobiaktiviteettia varten kuutta testiorganismia vastaan (staphylokokki, bacillus subtilis, streptokokki fecalis, salmonella typhosa ja mycobacterium avium). Seuraavat öljyt tuottivat suurimmat ehkäistyt alueet kaikilla testiorganismeilla: timjami, kaneli, origanum (oregano).

–American Pharmaceutical Association -lehti

******************

Kokouksessa professori Cates raportoi eteeristen öljyjen tutkimuksen löydöksistä, jonka he olivat jo saaneet valmiiksi, joka osoittaa melissan ja turkkilaisen oreganon eteeristen öljyjen olevan huomattavasti tehokkaampia kuin antibiootti gentamyacin on taistelussa stafylokokkia vastaan!!!

*********************

Kertaus:

Yrtit:

1.  Öljy timjamista:  tuhoaa pernaruttobasillin, lavantautibasillin, glanders basillin, stafylokokin, kurkkumätäbasillin, meningokokin ja kochsin.

2.  Sitruunan öljy:  neutralisoi meningokokin, lavantautibasillin, pleumokokin, stafylokokin, hemolyyttisen streptokokin ja kurkkumätäbasillin.

3.  SEKOITUS:  mänty, timjami, piparminttu, laventeli, rosmariini, mausteneilikat ja kaneli: eteeristen öljyjen antiseptinen vaikutus—mukaanlukien mänty, timjami, piparminttu, laventeli, rosmariini, mausteneilikat ja kaneli—oli tutkittu testatakseen öljyjen kykyä puhdistaa ilmaa haitallisista tauteja aiheuttavasta bakteereista ja monista bakteerien muodoista—MUKAANLUKIEN stafylokokki.

4.  Piparminttu:  parantaa huomiokykyä ja valppautta, kukistaa väsymyksen, rauhoittaa hengitysjärjestelmää, helpottaa pahoinvointia, kuumetta ja oksentelua ja nopeasti laittaa stopin happoiselle ruoansulatushäiriölle ja närästykselle. Se tappaa suolistoloiset, stafylokokin ja tuberkuloosibasillin. Inhalanttina astman, keuhkoputkentulehduksen ja poskiontelontulehduksen hoitoon.

5.  SEKOITUS:  eukalyptus, mausteneilikka, sitruuna, kaneli  ja rosmariini: dramaattisesti estävät monenmuotoisten bakteerien kasvun—MUKAANLUKIEN stafylokokki.

6.  Oreganon öljy:  tarpeeksi tehokasta steriloida viemärivesi! Se on ”äärimmäisen bakteereja tuhoava” 8:aa bakteerilajiketta vastaan, mukaanlukien e coli, salmonella ja stafylokokki. Vähentää infektiota ”yhtä tehokkaasti kuin perinteiset antibiootit ja osoitti mahtavimman antibakteerisen toiminnan yleisiä tauteja aiheuttavia vastaan, kuten stafi, e. coli ja listeria.

ikmoclure(ät)hotmail.com