Käännös: Curryn ainesosa tappaa syöpäsoluja

Kelly Dickerson

 

Tiedemiehet ovat löytäneet hyvin epätavallisen ja potentiaalisen syöpää vastaan taistelevan tekniikan: nanopartikkelit, jotka kantavat curryn syöpäsoluihin. Tarkalleen ottaen partikkelit olivat täynnä kurkumiinia, currysta löytyvää ainesosaa.

Itävallassa sijaitsevan University of Natural Resources and Life Sciences -yliopiston tiedemiesten tutkimus oli julkaistu lehdessä ”Journal of Nanobiotechnology” joulukuun 6. päivänä.

Curry-Compound-Kills-Cancer-Cells

Kurkumiini sekoitetaan emulsomeihin

Kurkumiini tulee kurkumakasvista, jota käytetään yleisesti daalsissa ja muissa curryissa, ja se on tunnettu tunnusomaisesta kirkkaan keltaisesta jauheestaan.

Tiesimme jo ennalta, että kurkumiini toimii antioksidanttina ja tulehduksen hillitsijänä. Muut tutkimukset ovat osoittaneet, että kun kasvaimen soluun kulkeutuu kurkumiinia, se pysäyttää solun kasvusyklin ja lopulta tappaa solun.

Temppu on saada kurkumiini syöpäisiin soluihin.

Kurkumiini ei liukene helposti veteen, joten on epätodennäköistä, että solut imaisisivat ainesosan itse. Tämän takia pelkkä suuren currymäärän syöminen ei taistele syöpää vastaan. Joten tutkijat pakkasivat kurkumiinin pieniin rasvamöykkyihin nimeltään emulsomit. Emulsomeilla on kiinteä rasvaydin, jota ympäröi lipidi kerros, jonka solut imaisevat helposti.

Tutkijat pakkasivat kurkumiinin näiden emulsomien keskelle ja kutsuivat niitä ”KurkuEmulsomeiksi”. He testasivat KurkuEmulsomeiden tehokkuuden altistamalla ne laboratoriossa syöpäsoluille. Solut onnistuneesti imaisivat KurkuEmulsomit. Kun ulompi emulsomi hajosi, kurkumiini vapautui soluihin hitaasti ja varmasti.

Allaolevan diagrammin oikeassa laidassa voitte nähdä, kuinka tehokkaita KurkuEmulsomit olivat tappamaan syöpäsoluja. Kesti 48 tuntia tappaa melkein puolet niistä, kun kurkumiini oli korkeimmassa pitoisuudessa.

curcumin

Journal of Nanobiotechnology/Ucisik, Küpcü, Schuster, Sleytr

Diagrammi osoittaa kurkumiinin pitoisuuden x-akselilla ja elävien solujen prosenttimäärän y-akselilla. Diagrammin vasen osa on kontrolli, keskimmäinen on soluihin kuljetettu vapaa kurkumiini ja oikealla on emulsomien kuljettama kurkumiini.

KurkuEmulsomit vapauttaa asteittain kurkumiinin soluihin. Tämä on hyödyllistä, koska kaikkea kurkumiinia ei käytetä kerralla; syöpäsoluilla on enemmän aikaa imaista kurkumiini, joka saa kurkumiinin kykenemään tappamaan enemmän soluja aikaa myöten. Se on parempi kuin antaa täysi annos kerralla, joka antaisi soluille aikaa palautua ennen seuraavaa hoitokertaa.

Tutkijoiden täytyy nyt kohdentaa KurkuEmulsomit ihmiskehon sisällä oleviin syöpäsoluihin. Sillä välin tutkimus on iso askel eteenpäin keinojen kehityksessä antaa muita lääkkeitä, jotka eivät liukene helposti veteen ja joita solut epätodennäköisesti imaisevat.

Lähde: http://www.fourwinds10.net/siterun_data/health/holistic_alternative_medicine/news.php?q=1386785822