Käännös: Aurinkovoide TAPPAA ihmisiä estämällä D-vitamiinin tuotannon joka ehkäisee syöpää, diabetesta, munuaishäiriöitä ja enemmän

Russel Davis

9.3.2017

 

Liiallisella aurinkovoiteen käytöllä voi olla merkittävä osa D-vitamiinipuutteen yleisyydessä ja siihen liittyvissä epäsuotuisissa terveydentiloissa, paljasti analyysi, joka oli julkaistu lehdessä The Journal of the American Osteopathic Association. Kalifornian Touro Universityn Osteopathic Medicine Collegen tutkijoiden mukaan D-vitamiinin yleisyys Yhdysvalloissa näytti merkittävää kasvua 45:stä prosentista 75:een prosenttiin yli 25:n viime vuoden aikana. Tutkijaryhmä huomautti myös, että 95:llä prosentilla afrikanamerikkalaista oli puutteellinen D-vitamiinitaso.

Tutkimusryhmä mainitsi, että paksun ja erittäin suojaavan aurinkovoiteen käyttö voi olla yleisen D-vitamiinivajauksen syynä, sillä kemikaalit estävät hyödyllistä auringonvaloa pääsemästä iholle ja stimuloimaan D-vitamiinin tuotantoa. Terveysasiantuntijat korostivat, että SPF 15:ttä tai korkeampaa sisältävät aurinkovoiteet vähensivät D-vitamiinin tuotantoa 99:llä prosentilla. Tutkimusryhmän mukaan vitamiini antoi tulehduksien vastaisia vaikutuksia ja on olennainen kehon immuunitoiminnassa. Terveysasiantuntijat varoittivat, että tämä D-vitamiinin puute voisi johtaa monien epäsuotuisten terveystilojen puhkeamiselle. Joka tapauksessa tutkijat mainitsivat, että yksinkertainen reipas kävely ja D-vitamiinipitoisten ruokien syönti ovat tarpeeksi paikkaamaan vitamiinin puutoksen.

”Ihmiset viettävät vähemmän aikaa ulkona, ja kun he menevät ulos, heillä on tyypillisesti aurinkovoidetta, joka oleellisesti ehkäisee kehon kykyä tuottaa D-vitamiinia. Samalla, kun haluamme ihmisten suojelevan itseään ihosyöpää vastaan, on olemassa terveellisiä ja kohtuullisia tasoja altistua auringolle suojatta, mikä voi olla hyvin auttavaa D-vitamiinin lisäämisen kannalta”, sanoi tutkimuksen toinen laatija, tohtori Kim Pfotenhauer, julkaisussa MedicalNewsToday.com.

 

Vähäinen D-vitamiini voi johtaa lukuisiin tauteihin

Riittämätön D-vitamiinin taso voi laukaista erinäisten haitallisten terveydentilojen puhkeamisen, kuten diabeteksen ja tietyn tyyppiset syövät. Ryhmä tutkijoita Iso-Britannian Warwickin yliopistosta, Coventryn yliopiston sairaalasta ja Warwickshire Coventrysta paljastivat analyysissa, että D-vitamiinin puute liittyi kasvaneeseen virtsarakon syöpäriskiin. Osana tutkimusta tutkimusryhmä analysoi dataa seitsemästä kliinisestä tutkimuksesta, joissa väkijoukon määrä vaihteli 112:n ja 1125:n välillä. Asiantuntijoiden mukaan viisi seitsemästä tutkimuksesta löysi yhteyden vähäisen D-vitamiinitason ja korkean virtsarakon syöpäriskin välillä. ”Lisää kliinisiä tutkimuksia vaaditaan tämän yhteyden testaamiseksi, mutta työmme antaa viitteitä siitä, että alhainen D-vitamiinin taso veressä voi estää soluja virtsarakossa stimuloimasta riittävää vastetta epänormaaleihin soluihin. Koska D-vitamiini on halpaa ja turvallista, sen potentiaalinen käyttö syövän ehkäisyssä on jännittävää ja voisi potentiaalisesti vaikuttaa monien ihmisten elämään.”, sanoi johtava tutkija, tohtori Rosemary Bland. Löydökset esiteltiin Society for Endocrinology:n vuosittaisessa konferenssissa.

Saksalaiset tutkijat havaitsivat myös, että riittämätön D-vitamiinin taso voi kasvattaa syöpäriskiä, verisuonisairauksia ja ennenaikaisen kuoleman riskiä. Tutkimuksessa, joka julkaistiin lehdessä American Journal of Clinical Nutrition, tutkijat German Cancer Research Center:stä tutkivat osallistujia ikäväliltä 50–70 vuotta ja havaitsivat, että yleinen kuolleisuus oli merkittävästi korkeampi niillä, keillä oli D-vitamiinin puutos. Toinen saksalainen tutkimus, joka julkaistiin lehdessä Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, paljasti, että vähäinen D-vitamiinitaso liittyi kasvaneeseen eturauhas-, keuhko- ja paksusuolensyöpään sekä muihin syöpätyyppeihin keski-ikäisillä ja vanhemmilla potilailla.

D-vitamiinin puutoksen havaittiin myös pahentavan tauteihin liittyviä komplikaatioita potilailla, joilla oli tyypin 2 diabetes, lehdessä Journal of Diabetes Research julkaistun tutkimuksen mukaan. Tutkijat tutkivat osana tutkimusta 139:ää kakkostyypin diabetespotilasta ja vertasivat heitä 144:n muutoin terveen potilaan kanssa. Tutkijaryhmä havaitsi, että diabeettisen retinopatian yleisyys ja vakavuus korostuivat potilailla, joilla oli vähäinen D-vitamiinitaso.

Lähteet: 

DailyMail.co.uk

MedicalNewsToday.com

NaturalNews.com

Hindawi.com

http://naturalnews.com/2017-05-09-sunscreen-is-killing-people-by-blocking-vitamin-d-production-which-prevents-cancer-diabetes-kidney-disorders-and-more.html

http://fourwinds10.com/siterun_data/health/harmful_products/news.php?q=1494440854