6 tehokasta keinoa päästä eroon aknearvista

Amelia Robert

12.8.2016

 

Mahdollisuus olla ilman kauneusvirheitä voi johtaa kaappiin täynnä voiteita ja oraalisia lääkkeitä suurimmalle osalle aknesta kärsiville. Jotkut näistä hoidoista tarjoavat välittömiä tuloksia, mutta suurimmalla osalla niistä on pitkä lista sivuvaikutuksia. Kotilääkkeet tekevät hyvää työtä häivyttämällä aknen merkkejä ja auttavat teitä myös saamaan takaisin ihon, joka teillä oli ennen puhkeamista.

Välttäkää kemikaalivoiteiden käyttöä ja kokeilkaa näitä parannuskeinoja vähentämään aknearpia.

  1.    Sitruunamehu

(Sitruunamehu on tehokas vaalentamaan aknearpia)

Tuoreella sitruunamehulla on askorbiinihappoa, joka on adstringentti, joka kuivaa aknetulehduksia. Lisäksi antibakteeriset ominaisuudet siinä taistelevat aknea tuottavia bakteereja vastaan. Kaikki, mitä tarvitsette, on 2–3 teelusikallista sitruunamehua ja vanutuppo. Kastakaa sitruunamehua tuppoon ja kosteuttakaa sillä kasvonne kokonaisuudessaan. Antakaa vaikuttaa 30 minuutin ajan ja sen jälkeen peskää pois. Jatkakaa sen käyttöä päivittäin 2–3 viikon ajan nähdäksenne näkyviä tuloksia.

2.   Ruokasooda

Ruokasooda on hellävarainen kuorinta-aine, joka poistaa kuolleet solut ihon ylemmältä kerrokselta. Se myös tehostaa ihosolujen uusiutumista ja häivyttää jälkiä jatkuvasti käytettäessä. Ruokasoodalla pääsee eroon aknen jäljistä, ja se vähentää myös turvotusta ja punotusta. Sekoittakaa 1 ruokalusikallinen ruokasoodaa veden kanssa ja tehkää niistä tahnaa. Koostumuksen ei tulisi olla liian paksua tai vetistä. Laittakaa sitä kasvoille ja antakaa vaikuttaa 5–7 minuutin ajan. Hierokaa kasvoja hellävaraisesti ja peskää pois. Jos tunnette yhtään ärsytystä, lakatkaa käyttämästä sitä.

3.    Tomaatti

Tomaateissa on runsaasti A-vitamiinia ja lykopeenia, joka ravitsee ja nuorentaa ihoa. A-vitamiini auttaa parantamaan iho-ongelmanne, vähentää arpia ja auttaa uusien ihosolujen pikaisessa kasvussa. Asettakaa vain tuoretta tomaatin hedelmälihaa kasvoille, antakaa sen olla 20 minuutin ajan, jonka jälkeen peskää pois.

4.    Perunat

Perunat ovat loistava kotilääke poistamaan finnien jälkiä ja arpia. Koska niillä on luonnollisia ihoa vaalentavia ja valkaisevia ominaisuuksia, ne voivat poistaa aknen merkkejä pikaisesti. Lisäksi voitte myös käyttää niitä hoitamaan tummia silmien ympäryksiä. Leikatkaa ohut viipale ja hierokaa sitä hellävaraisesti aknen jälkiin. Jättäkää yön yli ja peskää kasvonne aamulla. Toistakaa tämä ainakin 3 kertaa viikossa parhaita tuloksia varten.

5.    Aloe vera ja kurkuma

Aloe vera on loistava ravinteiden, entsyymien ja polysakkaridien lähde. Sillä on myös antibakteerisiä ja sieniä vastaan taistelevia ominaisuuksia, jotka auttavat poistamaan ihossa olevia myrkkyjä. Lisäksi kurkumalla on ihoa kuorivia ja tulehduksia vastustavia ominaisuuksia. Joten, kun nämä kaksi ainetta yhdistetään, niillä on huikeita vaikutuksia iholle. Sekoittakaa puoli teelusikallista kurkumajauhetta yhteen teelusikalliseen aloe veraa, jonka jälkeen laittakaa sitä kasvoillenne. Peskää pois 20 minuutin päästä.

6.    Appelsiinin kuori

Appelsiinikuoriuute on ainesosa, jota käytetään monissa kauneustuotteissa sen tehokkaan kirkastavan ja aknea vähentävän ominaisuuden takia. Se on myös loistava C-vitamiinin lähde, joka on hyvä keino korjata ihoanne ja edistää terveyttä. Liottakaa appelsiinin kuoria maidossa yön yli. Seuraavana aamuna tehkää kuorista tahnaa maidon kanssa. Laittakaa sekoitusta kasvoille, antakaa olla 30 minuutin ajan ja sen jälkeen peskää pois. Käyttäkää joka päivä saadaksenne parhaat tulokset.

 

Vinkkejä aknearpien hoitamiseen

•    Kun olette käyttäneet jotain ylläolevista kotilääkkeistä, teidän tarvitsee kosteuttaa välittömästi

•    Jos näette uusia finnejä, välttäkää hankaamista, sillä se pahentaa niitä

•    Varmistakaa, että kuoritte ihonne kaksi kertaa viikossa kuolleen ihosolukon poistamiseksi

•    Juokaa runsaasti vettä ja katsokaa, että lisäätte hedelmiä, kasviksia ja pähkinöitä ruokavalioonne

•   Älkää koskettako tai puristelko tulehtunutta aluetta, koska se voi johtaa ihovaurioon

Kun olette päässeet eroon aknesta, ongelmananne ovat jääräpäiset laikut ja jäljet, joita se jättää jälkeensä. Mutta älkää olko huolissanne. Mikään ri ole mahdotonta. Luonnolliset hoidot auttavat vaalentamaan aknearpia ja poistavat ne asteittain lopullisesti.

Lähde: http://www.fourwinds10.net/siterun_data/health/holistic_alternative_medicine/news.php?q=1471005955